Concentració cívica

Convoquen una concentració a Vilanova contra l'ordre d'expulsió del president de l'associació cultural islàmica Al-Forkan

Amarouch Azbir, que fa 22 anys que resideix a Vilanova i la Geltrú i 20 que treballa als Serveis Municipals, ha estat notificat del procediment administratiu quan ha intentat obtenir la nacionalitat española

Convoquen una concentració a Vilanova contra l'ordre d'expulsió del president de l'associació cultural islàmica Al-Forkan. EIX

Convoquen una concentració a Vilanova contra l'ordre d'expulsió del president de l'associació cultural islàmica Al-Forkan. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'associació cultural islàmica Al-Forkan i la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Garraf han convocat aquest dilluns, a les 13 hores a les portes de l'Ajuntament, una concentració de suport a l'Amarouch Azbir, president de l'entitat, que ha rebut una ordre d'expulsió del país.

Segons un comunicat que ha fet públic Al-Forkan, Amarouch Azbir, que fa 22 anys que resideix a Vilanova i la Geltrú i 20 que treballa als Serveis Municipals, ha estat notificat del procediment administratiu quan ha intentat obtenir la nacionalitat española. L'entitat denuncia "greus i falses acusacions, sense fonament ni proves, per part del Ministeri de l'Interior cap a la persona d'Amarouch Azbir, president de l'associació AL-Forkan, que impliquen la seva injustificada expulsió del territori nacional". En aquest sentit, assenyalen que que les acusacions són administratives i no penals: "Han utilitzat tota la maquinària administrativa per limitar el dret a una defensa justa. A més de denotar que en aquest procediment hi ha un ànim de perseguir Amarouch Azbir en tota la seva trajectòria com a persona, també ho fan contra la seva llibertat d'associació, fent una valoració subjectiva de les seves intencions sense cap prova. Creiem que la intenció última d'emprendre un procediment administratiu d'expulsió en aquestes circumstàncies i sense garanties és silenciar les veus dissidents que denuncien dia a dia el racisme institucional, la islamofòbia i les vulneracions de drets reconeguts. No hi ha més indefensió per als ciutadans que el fet que les institucions (en aquest cas la Policia Nacional) que ens han de protegir, penalitzin qui lluita per la igualtat de drets i deures i contra les discriminacions".

L'associació cultural islàmica assenyala que tot aquest procés criminalitzador està motivat perquè Amarouch Azbir havia iniciat mesos enrere la sol·licitud de l'adquisició de la nacionalitat espanyola: "Pensem que tot això no hauria passat si no fos perquè ell volia ser un ciutadà espanyol de plens drets i deures".

Des d'Al-Forkan, han exigit l'anul·lació immediata d'aquest procediment administratiu que en comporta l'expulsió i recorda que durant els més de vint anys que ha viscut a Vilanova "no només no ha tingut cap mena de problema, sinó que és una persona reconeguda i acceptada a la seva feina i per part de la població, plenament integrat al municipi, casat i amb tres fills".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local