Curs 2022/23

Educació demana a l'Ajuntament de Sitges que elabori un estudi per veure si realment és necessària una nova escola

En aquests moments tots els alumnes empadronats al municipi ja tenen un centre assignat

El Departament d'Educació ha demanat a l'Ajuntament de Sitges que elabori un estudi "real" sobre la necessitat de construir una nova escola. Aquesta és una reclamació del municipi davant la creixent demanda d'escolarització i el fet que en molts casos les ràtios estiguin per sobre dels límits recomanats. Noemí Tamborero, cap de l'Àrea de Planificació Escolar dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, ha dit que si a partir d'aquest estudi exhaustiu "veiem que a Sitges li falten més línies o una nova escola iniciarem els processos que calgui, però des d'un estudi real i no d'un supòsit". En aquests moments ja s'ha resolt la matriculació dels 42 alumnes que quedaven per començar el curs a Sitges.

Al juliol un total de 66 infants de Sitges estaven pendents d'assignació de centre escolar, una xifra que a l'agost es va incrementar fins als 89 alumnes i a principis de setembre encara en quedaven 47 per assignar. A hores d'ara, però, Educació ha deixat clar que tots els alumnes empadronats a Sitges ja tenen centre educatiu assignat. L'Ajuntament fa temps que demana que el departament abordi la situació de Sitges en matèria educativa i que, si cal, es construeixi una nova escola.

En el marc de la presentació de les dades del nou curs escolar al Penedès, la cap de l'Àrea de Planificació Escolar dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Noemí Tamborero, ha dit que des del departament han agafat el "compromís" d'elevar aquesta demanada als serveis centrals i estudiar si realment és necessària la construcció d'una nova escola. Amb tot, Tamborero adverteix que "s'han de dosificar recursos i ser racionals": "No podem anar obrint línies i fent despesa de docents, recursos i materials i després que hi hagi un gir de natalitat i es quedin les aules buides".

Per això, ha emplaçat l'Ajuntament de Sitges ha elaborar un estudi rigorós on es detalli els habitatges que hi ha en construcció a la ciutat per poder "fer un càlcul del cens i veure si realment el municipi ho necessita". Si és així, ha dit, "iniciarem els processos que calgui i treballarem per aconseguir-ho, però sempre des d'un estudi real i no des d'una previsió o supòsit".

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local