Reciclatge

Més de 500 alumnes participen en la campanya de recollida selectiva de residus de Sant Pere de Ribes

Es realitzaran tallers pràctics per conscienciar els infants i joves del municipi de la necessitat de reciclar, reduir i reutilitzar

Més de 500 alumnes participen en la campanya de recollida selectiva de residus de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Més de 500 alumnes participen en la campanya de recollida selectiva de residus de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

 

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha iniciat una campanya de recollida selectiva de residus a les escoles i instituts del municipi. Per una banda, s’ha organitzat una campanya de sensibilització adreçada a totes les persones que formen part dels centres educatius, és a dir, professorat, alumnat, i empresa de neteja i, per l’altra, s’està proveint als centres amb els cubells necessaris per tal que facin una adequada separació de residus en origen.

Més de 500 alumnes de les escoles i instituts de Sant Pere de Ribes participaran en un taller pràctic per conèixer la importància de separar i reduir els residus, així com les conseqüències d’una incorrecta separació. L’alumnat de 3r. de Primària de l’escola les Roquetes han estat els primers en realitzar aquest taller, que es durà a terme pels diferents centres fins el 4 d’octubre. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, acompanyada de la regidora, Paqui Carrasquilla, han assistit a aquesta primera sessió, on dos agents cívics i dos informadors ambientals de l’empresa Anthesis Lavola s’han encarregat d’explicar quins són els tipus de residus.

El taller ha consistit en obrir una bossa d’escombraries de rebuig i comprovar quins residus contenia, si aquests podien ser recuperables i si realment pertanyien a rebuig (contenidor gris). També els han dividit en productes evitables, productes reciclables, productes compostables i rebuig. D’aquesta manera, es pretén que els alumnes de Primària i Secundària reflexionin sobre la reducció de residus (prevenció), la seva reutilització (donar-los una segona vida mitjançant l’intercanvi o la reparació) i la millora de la separació en origen.

L’alcaldessa ha explicat que aquesta campanya se suma a la resta que s’estan fent en el municipi, com la dels comerços, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania a l’hora de separar correctament els residus en origen. Abigail Garrido ha destacat que el consistori té “el compromís i la responsabilitat” d’aconseguir “una consciència cívica i col·lectiva” per augmentar el percentatge de reciclatge. En aquest cas, aquesta campanya adreçada als infants i joves també vol arribar a través d’ells a les seves famílies amb l’objectiu de reduir els residus del contenidor gris (rebuig), que realment es podrien reciclar o reutilitzar.

Els objectius de la campanya són identificar la situació actual de les escoles pel que fa a la recollida selectiva i els mitjans per dur-la a terme; identificar les dificultats que poden trobar-se els centres educatius per a millorar els índexs de recollida selectiva i, per part de l’ajuntament, establir uns criteris homogenis pel que fa a la tipologia i distribució de cubells, que puguin adaptar-se a les diverses realitats existents en els diversos centres.

Durant els mesos de maig i juny, els agents cívics han realitzat visites a tots els centres educatius (llars d’infants, escoles i instituts) per identificar la situació de cada centre; s’han recollit les seves demandes i s’ha proposat una acció de sensibilització per a l’alumnat.

Cubells

També durant els mesos de setembre i octubre està previst lliurar a les escoles els cubells i papereres que van sol·licitar. Alguns centres, seguint amb el principi de residu mínim, han decidit aprofitar les papereres que tenen enlloc de comprar-ne de noves. Les pintaran de colors d’acord amb la fracció que necessitin i les tornaran a instal·lar, tot formant illes de recollida.

Al llarg de la primera quinzena d’octubre, i gràcies a la col·laboració dels Plans d’Ocupació, es restauraran i condicionaran les papereres exteriors que s’han pogut aprofitar, i es lliuraran cubells nous per a aquells centres que o bé no disposaven de papereres, o bé no han pogut aprofitar les que tenien.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local