Dependència

Vilanova recupera els horaris d'atenció dels Centres de Dia gestionats per AISSA anteriors a la pandèmia

El Centre de dia és un servei adreçat a persones grans dependents, que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la via diària

Vilanova recupera els horaris d'atenció dels Centres de Dia gestionats per AISSA anteriors a la pandèmia. Ajuntament de Vilanova

Vilanova recupera els horaris d'atenció dels Centres de Dia gestionats per AISSA anteriors a la pandèmia. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des d'aquest dilluns 19 de setembre s'amplien els horaris d'atenció dels Centres de dia, gestionats per AISSA, per tal de donar un millor servei a les persones que en fan ús i a les seves famílies. Així, el Centre de dia Masbau (carrer de Sant Josep 16-22) i el Centre de dia CAPI Baix a mar (plaça dels Boleranys, 5), obriran de dilluns a divendres de 8 a 20 hores, i el Centre de dia Masbau també els dissabtes de 8 a 18 hores.

El Centre de dia és un servei adreçat a persones grans dependents, que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la via diària. D'atenció diürna, té com a objectiu afavorir la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social, per tal que les persones grans puguin viure el màxim de temps possible en el seu domicili, i alhora esdevé un punt de suport i atenció per les seves famílies.

Una altra de les seves funcions és facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral, ja que s'aconsegueix que la persona gran visqui a casa seva i en tingui cura la seva família i, a la vegada, que les persones cuidadores puguin desenvolupar la seva vida laboral o altres activitats, durant unes hores al dia.

En el Centre de dia les persones que en són usuàries poden realitzar, de manera coordinada amb les seves famílies, les activitats pròpies del dia a dia, com per exemple fer-hi els àpats. Aquest fet fomenta la seva autonomia i les seves habilitats físiques i psíquiques. A més, disposen de serveis complementaris com perruqueria, podologia, i servei de transport adaptat per portar-los al centre i retornar-los als seus domicilis.

Altres activitats que les persones usuàries fan durant les hores que assisteixen al centre són els tallers de memòria i musicoteràpia, treballs manuals, grups de conversa o sortides cultural i lúdiques, amb especial atenció per tot allò que passa a la ciutat. En aquest sentit, són ja habituals les trobades amb infants de les escoles, l'elaboració de les llaçades per a les banderes de Les Comparses o les visites culturals als museus de la vila.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local