Curs 2021/22

Sant Pere de Ribes reconeix els millors treballs de l’alumnat local d’estudis postobligatoris

L’objectiu d’aquest premis és potenciar la continuïtat en els estudis

Sant Pere de Ribes reconeix els millors treballs de l’alumnat local d’estudis postobligatoris. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes reconeix els millors treballs de l’alumnat local d’estudis postobligatoris. Ajt Sant Pere de Ribes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha reconegut els millors treballs de l’alumnat d’estudis postobligatoris del municipi. Amb l’objectiu d’animar el jovent a estudiar, és el segon any que el consistori organitza aquests premis  per reconèixer l’esforç en aquesta tasca, incentivar l’excel·lència acadèmica i premiar els millors treballs de batxillerat i cicles formatius i la millor nota del Programa de Formació i Inserció (PFI) dels instituts Montgròs, Can Puig i Alexandre Galí que ofereixen formació en estudis postobligatoris. Actualment a l’INS Xaloc, de recent creació, només es cursa l’ESO.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla; i el regidor de Formació Professional i d’Oficis, Josep Maria Llopart, han lliurat els diplomes de la segona convocatòria d’aquest premis en un acte celebrat aquest dimecres, 28 de setembre, a la Sala Josep-Lluís Palacios, on han destacat l’aposta del l’executiu local per fer que l’oferta educativa que hi ha al municipi arribi a tota la ciutadania. L’alcaldessa ha remarcat que més enllà del batxillerat “treballem per continuar tenint Programes de Formació i Inserció, més Cicles Formatius, l’Escola de Persones Adultes o el Programa SEFED de simulació amb finalitat educatives”. Pel que fa a les matrícules, Abigail Garrido ha explicat que l’encariment d’aquestes fa que les famílies hagin de fer una despesa més elevada. Per això, “volem ajudar i facilitar l’accés als estudis, amb beques i ajuts o reconeixements com aquests, als i a les joves que volen estudiar”.  

Enguany han estat premiats una dotzena de treballs en diferents àmbits. El primer premi de la categoria de Batxillerat ha estat per al treball Comunicació i llenguatge de l'espectre autista: una mirada cap a la inclusió, elaborat per l’estudiant Rita Muniategui Martí. El premi estava dotat amb 300€ més 1.000€ d’ajut a la matrícula universitària. El segon i tercer guanyadors, amb premis de 200€ i 100€, han estat, respectivament, els treballs sobre Joaquín Fernández Castilla: del dolor a la dignitat, a càrrec de l’estudiant Àngel Abril Pachón, i Manuel de Cabanyes entre el Neoclasicismo y el Romanticismo, de l’estudiant Ariadna Brull Ruiz de Castroviejo.

En la categoria de cicles de grau superior, ha guanyat el primer premi, dotat amb 300€, el treball Connexions conscients, de les estudiants del grau de tècnic d’integració social Sandra Peregrina, Clara Bardí i l’estudiant Carlos Segador. El segon i tercer premis, amb 200€ i 100€, han quedat deserts.

El primer premi de la categoria de grau mig, dotat amb 300€, ha estat per al treball El TCAI en les cures dels processos respiratoris, cardiològic i digestiu. RCP + DEA, del grup d’estudiants del cicle de cures auxiliars d’infermeria Mar Ruiz, Èric Garcia i Clara Pallàs. El segon i tercer premis, amb 200€ i 100€, han quedat deserts.

Pel que fa a la categoria de Programes de Formació i Inserció, el premi a millor nota de cuina ha estat per a Abigail Reyes; a la millor nota de comerç, per a Jonathan Coleto Delgado, i a la millora nota d’auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica, per a  Sara Moya Baouch.
L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha creat aquests premis postobligatoris amb la voluntat de fomentar entre l’alumnat la qualitat en l’elaboració dels treballs, projectes i mòduls de síntesi en els nivells educatius de Formació Professional i en els treballs de recerca de Batxillerat dels instituts del municipi. També es busca promoure l’esperit crític i d’anàlisi del jovent respecte del món on viuen, posant un especial èmfasi en les dimensions econòmica, social i

En aquesta línia el consistori convoca cada any altres ajuts municipals per a la matrícula universitària o de cicles formatius, per la despesa del transport per a estudis postobligatoris o d’altres beques escolars, per material i llibres i pel servei de menjador.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local