Esquerra independentista

Presenten a Vilafranca la Marató Antirepressiva per "visibilitzar tota forma de repressió"

L’advocada i militant d’Alerta Solidària Eva Pous va assenyalar que 'la repressió obria notícies, però donat el canvi de curs polític ja no interessa que se'n parli'

Presenten a Vilafranca la Marató Antirepressiva per

Presenten a Vilafranca la Marató Antirepressiva per "visibilitzar tota forma de repressió". EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els col·lectius Endavant, Arran, Alerta Solidària i CUP, juntament amb el col·lectiu antirepressiu que treballa a l'Alt i Baix Penedès, Garraf i a l'Anoia, Baula Xarxa Solidària, van presentar divendres 30 de setembre a la plaça de l'Oli de Vilafranca del Penedès la Marató Antirepressiva, que pretén donar visibilitat a la situació actual de repressió arreu dels Països Catalans.

L’advocada i militant d’Alerta Solidària, Eva Pous, ha exposat que "La repressió obria notícies, però donat el canvi de curs polític ja no interessa que se'n parli". En aquest sentit, La Marató Antirepressiva és un projecte pensat per enfortir col·lectivament la lluita i donar resposta i visibilitzar una repressió que ha crescut sistemàticament en els darrers anys i que està sent silenciada. A més, a través de la Marató, es busca unir la immensa quantitat de represaliades polítiques arreu del territori.

La portaveu d'Endavant Judit Piñol en aquesta línia, va apuntar que "cap front de lluita s'ha vist exempt de patir la repressió, des del moviment independentista amb els més de 3.000 represaliats, el moviment antifeixista, la lluita pel dret a l'habitatge i el moviment feminista amb el judici a Feministes Anticapitalistes que tindrà a la Ciutat de València o la repressió que estan patint les companyes de Manresa on se'ls demanen 19 anys i 6 mesos de presó i una multa de 23 mil €. En tots dos casos per exercir el dret a vaga el 8M del 2019".

Per tal de posar l’accent en donar veu aquesta situació, l'acte va acollir una sèrie de ponents que han estat o són represaliats i també a persones que formen part dels grups de suport dels qui ho pateixen, com és el cas del membre del Gup de suport Sas Llibertat, represaliat condemnat a tres anys, 6 mesos i un dia de presó, Nil Soler, un dels components represaliat dels 9 Antifeixistes del Penedès, Àlex Vendrell, el represaliat antifeixista Karim Akbih i el també represaliat pels talls de la Jonquera, Isaac Ruana. L'acte ha clos amb la intervenció del col·lectiu antirepressiu Baula Xarxa Solidària, exposant que només a la comarca, encara tenien molts casos oberts i que la lluita era necessària per continuar.

La Marató Antirepressiva finalitzarà el dia 12 de novembre sumant tot d'actes arreu dels Països Catalans. Alguns d'aquests actes sumats a altres donatius que es poden fer a la pàgina web de La Marató, serviran per fer front a procediments penals de represaliades, als seus grups de Suport i a activitats o xerrades destinades a ajudar a les persones que reben els embats de l'Estat. També s'utilitzen per a la caixa de resistència d'Alerta Solidària en el cas de grups molt grans d'encausades, però també a grups de suport petits o en zones amb més dificultats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local