Selectivitat

Vilafranca acollirà les Proves d’Accés a la Universitat el proper mes de juny

Hi haurà dos tribunals, un a l' Institut Milà i Fontanals i un altre a Eugeni d’Ors, i es preveu que entre els dos centres puguin acollir entre 300 i 330 alumnes que faran les proves

Vilafranca acollirà les Proves d’Accés a la Universitat el proper mes de juny. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca acollirà les Proves d’Accés a la Universitat el proper mes de juny. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca ha rebut la confirmació per part del Consell Interuniversitari de Catalunya que el proper mes de juny la ciutat acollirà les Proves d’Accés a la Universitat. D’aquesta manera l’alumnat de Vilafranca i comarca que es vulgui presentar a les PAU podran fer els exàmens a la vila, sense necessitat de desplaçar-se a d’altres comarques.

Així ho va anunciar ahir a la tarda en roda de premsa la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, acompanyada per les directores dels Instituts Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals, Verònica Arrufat i Rebeca Menchón, respectivament.

La regidora explicava que l’any 2020, i a causa de la pandèmia de la COVID, l’alumnat ja van poder fer les proves als instituts Milà i Fontanals i Alt Penedès, mentre que al 2021, la meitat aproximadament de l’alumnat va poder fer les proves PAU a Vilafranca, i la resta va haver de desplaçar-se a Vilanova. Al 2022 la totalitat de l’alumnat va haver de desplaçar-se de nou a la capital del Garraf.

Xell Montserrat ha afirmat que, “gràcies al treball de l'Ajuntament amb la Direcció General d'Universitats i amb la complicitat dels centres educatius, aquest any vinent tot l’alumnat que estudia a Vilafranca podrà fer les proves PAU a la Vila els propers 7, 8 i 9 de juny”. En concret, a Vilafranca hi haurà dos tribunals, un a l' Institut Milà i Fontanals i un altre a  Eugeni d’Ors, i es preveu que entre els dos centres puguin acollir entre 300 i 330 alumnes que faran les proves.

El compromís inicial és que Vilafranca aculli les proves  almenys durant els propers 5 anys.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha qualificat l’anunci com una “molt bona notícia per a Vilafranca i sobretot per a l’alumnat i les famílies, que tindran les màximes facilitats, evitant problemes i nervis que podien causar els desplaçaments cap a altres comarques i alhora sent més sostenibles. Agraeixo també el suport imprescindible dels dos centres, ja que faran un esforç organitzatiu intern suplementari per posar a disposició les aules per a les PAU”.

Entorn més familiar i proper

Per la seva banda, la directora del Milà i Fontanals confirmava l’experiència positiva que havia estat acollir les PAU els anys 2020 i 2021 ja que suposa “fer-ho a un entorn que li és familiar a l’alumnat”.

Al seu torn la directora de l’Eugeni d’Ors refermava que és una oportunitat disposar d’aquests tribunals a Vilafranca “per evitar desplaçaments, haver de matinar, nervis i fer les proves en un entorn conegut i proper. A l’Eugeni estem en obres, però ja hem reservat aules per als dies de les proves”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local