Seguretat ciutadana

La Policia de Vilafranca celebra la seva Diada Patronal fent una crida a la col·laboració ciutadana

L'alcalde reclama que cal impulsar canvis legislatius per poder actuar 'amb més contundència, per exemple, contra els delinqüents multireincidents i les ocupacions conflictives d'habitatges'

La Policia de Vilafranca celebra la seva Diada Patronal fent una crida a la col·laboració ciutadana. Carles Fortuny

La Policia de Vilafranca celebra la seva Diada Patronal fent una crida a la col·laboració ciutadana. Carles Fortuny

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dimarts es va celebrar a l’Auditori municipal la Diada Patronal de la Policia Local de Vilafranca, un acte que anualment serveix per agrair la tasca dels agents dels diferents cossos policials i de protecció civil. Durant la vetllada es va fer un reconeixement a les col·laboracions destacades per part de persones individuals i d’altres cossos o estaments, i als agents de la Policia Local que han dut a terme serveis importants que han permès identificacions i detencions de persones implicades en fets delictius durant el darrer any.

Els parlaments que van obrir l'acte van anar a càrrec d'Albert Romero, cap de la Policia Local de Vilafranca, i del regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort.

El cap de la Policia Local, Albert Romero, va remarcar la implicació dels membres de la Policia Local manifestant que “se la juguen les 24h del dia, els 365 dies de l’any perquè la ciutat sigui el més segura possible. El nostre repte és fer-ho millor cada dia i superar-nos en una societat en procés de canvi continu. La Policia ens hi hem d’adaptar per oferir un servei de qualitat. La formació és cabdal”. Romero va fer una crida també per poder disposar de més mitjans humans “per tirar endavant els projectes que tenim i donar la ràpida resposta que la ciutadania ens demana”. Finalment l’inspector va fer una crida a la col·laboració ciutadana per detectar fets delictius. “Els ulls i la veu dels ciutadans i ciutadanes que ens expliquen el que veuen, que ens envien fotos o vídeos ens són molt útils. Hem de cercar aquesta complicitat, perquè ens dona molt bons resultats. Qualsevol dada és important” va dir.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, posava èmfasi en la dificultat de la tasca policial i el seu paper fonamental a la societat. “Quan som víctimes d’un delicte, d’un accident de trànsit o d’un acte incívic ens recordem de la policia. Mentrestant són els dolents, el que multen...” ha afirmat el regidor. Montfort ha remarcat que, si abans la principal preocupació ciutadana era l’incivisme, “la pandèmia i la crisi ho ha canviat tot. La inseguretat i l’increment dels fets delictius és una realitat i Vilafranca no n’és una excepció. Tot i aquest increment, els cossos de seguretat ha sabut donar resposta i el percentatge de detencions ha estat molt per sobre dels fets delictius. La policia fa bé la seva feina”.

Finalment, el regidor de Seguretat Ciutadana va esmentar algunes mesures a implementar per millorar el servei de la Policia Local com “accelerar el processos selectius per cobrir les vacants en el cos i assolir més presència policia al carrer per no sols per perseguir els delictes sinó també per dissuadir-los, augmentar la presència policial no uniformada al carrer, intensificar la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i reclamar la dotació de més efectius a la comarca, i, finalment, establir un potent dispositiu de càmeres de seguretat per tota la ciutat, perquè la policia no pot ser a tot arreu i a tothora”.

Per cloure l’acte l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, remarcava que per a una societat és important que els tres poders, el legislatiu, l’executiu i el judicial, “funcionin d’una forma independent i no hi hagi immissions i manipulacions entre ells. Això és molt complicat i més en l’actual context de crisi, amb efectes socials que acaben repercutint en l’acció policial”. Per Regull, la tasca dels agents en aquest context “es complica molt. Han de saber fer respectar les lleis i alhora garantir els drets de persones”. Segons l’alcalde, cal impulsar canvis legislatius per poder actuar “amb més contundència, per exemple, contra els delinqüents multireincidents i les ocupacions conflictives d'habitatges. Malauradament, tenim un poder legislatiu que no fa els deures, coix, lent, ja sigui per partidisme o electoralisme. No pot ser que hi hagi 8 persones a Vilafranca que en dos anys acumulin més de 1.000 actuacions de la Policia Local o que hi hagi un bloc d’habitatges amb més de 100 expedients judicials. Hi ha d’haver lleis noves i que el poder judicial les executi amb tota severitat".

La Diada Patronal de la Policia Local va comptar amb l’actuació de la parella humorística Planeta Impro, que va amenitzar la vetllada.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local