Seguretat ciutadana

Vilafranca instal.larà 33 noves càmeres de videovigilància als carrers per augmentar la seguretat

L'alcalde Pere Regull s'ha mostrat molt contundent i ha assenyalat que 'el que no es pot permetre és els ciutadans visquin amb por'

Vilafranca instal.larà 33 noves càmeres de videovigilància als carrers per augmentar la seguretat . Ramon Filella

Vilafranca instal.larà 33 noves càmeres de videovigilància als carrers per augmentar la seguretat . Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilafranca posarà en marxa la propera primavera 33 cámeres de videovigilància a 13 punts de la ciutat com a eina dissuasòria. La mesura s'aplica davant l'increment de la inseguretat que s'ha produit a la ciutat en els últims mesos. En concret, durant el darrer anuy han augmentat un 30% els delictes i un 50% les detencions.

Les 33 càmeres estaran situades a la plaça de l'Estació, la plaça de la Verema, la plaça de la Creu de Santa Digna (1 mòbil i 2 fixes), Rambla de la Girada/Lluís Companys (1 mòbil i 2 fixes), Rambla de la Girada/Ronda de Mar (1 mòbil i 2 fixes), Rambla de la Girada/plaça Països Catalans (1 mòbil i 2 fixes), plaça de la Sardana (1 mòbil i 1 fixa), plaça Pau Casals (1 mòbil i 1 fixa), plaça Doctor Bonet (1 mòbi i 1 fixa), carrer Espirall/carrer Sant Sadurní d'Anoia (1 mòbil i 2 fixes), Parc Tívoli (1 mòbil i 1 fixa), plaça Jaume I (2 mòbils) i Rambla Sant Francesc/Escola Sant Josep (1 mòbil i 2 fixes).

El cost total de la instal.lació serà de 150 mil euros, 90 mil per les càmeres i 60 mil per les obres d'adequació que s'hauran de fer per a instal.lar-les en els punts triats. Fins ara, a la ciutat només hi havia tres càmeres en funcionament i, a partir de la primavera, en seran, doncs, 36.

L'alcalde Pere Regull s'ha mostrat molt contundent i ha assenyalat que “el que no es pot permetre és els ciutadans visquin amb por. Les càmeres només són una part de la solució. Calen lleis més estrictes i que els jutges les apliquin. Els governants també han d'asumir la seva part de responsabilitat, sino no sabem pas com acabarem”. Ha afegit, igualment, que els “delinquents que no siguin del país han de ser retornats als seus punts d'orígen”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, ha assenyalat “les cámeres no són cap solució definitiva ni tampoc disposar de més agents de Policia Local, perquè cada detingut, al cap de poques hores, ja és al carrer una altra vegada”. A Vilafranca hi ha actualment 59 agents de Policia Local i cinc més estan formant a l'acadèmia. Tant Montfort com Regull s'han lamentat que el tema de inseguretat no es prou debatut en el conjunt del país i que cal canviar aquesta dinàmica.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local