Autisme

La Plataforma Inclusió Real Garraf porta al Parlament la demanda de més recursos econòmics i professionals

La majoria de grups polítics signen una proposta de resolució per exigir al Govern una “transformació” de l'educació

La Plataforma Inclusió Real Garraf porta al Parlament la demanda de més recursos econòmics i professionals. ACN

La Plataforma Inclusió Real Garraf porta al Parlament la demanda de més recursos econòmics i professionals. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Plataforma Inclusió Real Garraf ha traslladat al Parlament la seva reivindicació per disposar de més eines per garantir la igualtat d’oportunitats dels infants amb necessitats educatives especials. El col·lectiu ha rebut el suport aquest dijous de la majoria de grups parlamentaris per presentar una proposta de resolució que insta al Govern a destinar més diners i professionals a l’educació inclusiva. Al text, l’entitat demana una “transformació profunda” del sistema educatiu, amb un pressupost obert “amb determinació, voluntat i recursos efectius”. Alhora, reclama mesures de sensibilització social que reverteixin l’actual “manca de mirada inclusiva” al conjunt de la ciutadania.

La plataforma recalca que fa quasi 40 anys que el Garraf va ser designada com a comarca on desplegar un pla pilot d’educació inclusiva, i lamenta que les escoles d’aquest territori mai han disposat d’eines suficients per fer efectiva aquesta aposta.

Al mateix temps, el col·lectiu retreu a la Generalitat una manca de recursos malgrat el 2017, assenyalen, es publiqués el decret que reconeix el dret a un sistema educatiu inclusiu per garantir que tots els centres públics poguessin ser-ne partícips. En aquest sentit, acusen el Govern “d’atemptar” contra la dignitat dels nens i nenes amb necessitats educatives especials.

Per aquest motiu, a la proposta de resolució insten l’executiu a reconèixer les demandes de diversos col·lectius, com la mateixa plataforma i entitats com aFFaC, Fapaes i Revolta Educativa. Totes reclamen que es desplegui “plenament” el decret a favor de l’escola inclusiva per garantir la igualtat d’oportunitats de tots els infants.

Escoles, famílies i entitats asseguren que als centres educatius de Vilanova s’està discriminant l’alumnat amb necessitats educatives especials. Relaten, per exemple, que hi ha escoles que acaben segregant-los per poder-los atendre. Per revertir aquesta situació, a la proposta de resolució insten el Govern a incorporar als centres de la ciutat els recursos econòmics i professionals que “requereix” el decret d’inclusió. Recalquen, entre altres, la necessitat d’una formació específica i continuada.

Per últim, fins que no es desplegui el decret, insten el Govern a destinar els diners que facin falta per contractar més hores estres de vetlladores i monitoratge amb formació específica, infermeres escolars, psicopedagogs i terapeutes per garantir la integració de l’alumnat, tant dins l’aula com a l’estona de menjador o d’activitats extraescolars.

La proposta de resolució ha rebut el suport de tots els grups parlamentaris a excepció del PP, Vox i Cs. Les portaveus de la plataforma asseguren que han constatat “molt bona predisposició” de la majoria de partits per poder aprovar el text els propers mesos al Parlament i que el Govern es pugui comprometre posteriorment a actuar.

“Al Garraf volem ser la comarca inclusiva per excel·lència i necessitem el finançament per poder aconseguir-ho”, insisteix el col·lectiu, que ara fa deu dies va mobilitzar centenars de persones en una protesta al centre de Vilanova. El mateix dia de la protesta, el ple municipal va aprovar una moció instant al Govern a destinar “immediatament” els recursos econòmics i professionals necessaris per atendre la diversitat de l’alumnat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local