Sanitat pública

Unes 300 persones es manifesten a Vilafranca pel reclamar millores a l'atenció primària

Els convocants reclamen que 'la pandèmia ha de servir com a punt d’inflexió per repensar el sistema sanitari públic i enfortir l’accés al dret a la salut'

Unes 300 persones es manifesten a Vilafranca pel reclamar millores a l'atenció primària. GRUP PRO SANITAT PÚBLICA

Unes 300 persones es manifesten a Vilafranca pel reclamar millores a l'atenció primària. GRUP PRO SANITAT PÚBLICA

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Prop de 300 persones es van manifestar el passat 30 de novembre per reivindicar que els pressupostos de 2023 de Sanitat es destini el 25% per a l’atenció primària. L’acte va estar organitzat pel Grup ProSanitat Pública i la Marea Blanca de Catalunya.

En un vespre fred, centenars de persones van reivindicar la millora de la sanitat pública i en concret l’Assistència Primària. Durant l'acte van llegir el manifest els portaveus del Grup, Josep Álvarez, Agustí Villarroya i Teresa Gascon, en el que “instaven al Govern de la Generalitat de Catalunya i als diferents grups parlamentaris que en la negociació dels pressupostos del 2023 s’augmenti el pressupost destinat a l’atenció primària fins arribar al 25% del pressupost sanitari. La pandèmia ha de servir com a punt d’inflexió per repensar el sistema sanitari públic i enfortir l’accés al dret a la salut. Són moltes les dificultats i els reptes socials i econòmics a conseqüència de la pandèmia, però la millor sortida d’aquesta crisi és la protecció i el respecte dels drets humans de forma indivisible i universal. L’enfortiment de l’atenció primària és essencial per garantir el dret a la salut i la resistència del sistema sanitari davant les noves necessitats i amenaces.” Els manifestants van donar suport a la vaga de metges prevista pel mes de gener: "caldrà que aquesta mobilització sigui important".

El representant de Marea Blanca, Enric Feliu, va intervenir per explicar la campanya que s’està fent arreu de Catalunya i també va informar de la reunió que van mantenir amb el conseller i el seu equip: "va ser una reunió per obrir canals de comunicació i interlocució (inexistents fins ara)".

A la convocatòria si van afegir la direcció de Comissions Obreres del Penedès, Garraf i Anoia, anteriors alcaldes de Vilafranca i personal sanitari del CAP Alt Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local