Sanitat pública

El Govern i la Xarxa Santa Tecla acorden l’ampliació de l’Hospital del Vendrell amb previsió que estigui acabada el 2025

Suposarà un increment de 9.500 metres quadrats per a consultes externes, hospitalització i el bloc quirúrgic i d’urgències

El Govern i la Xarxa Santa Tecla acorden l’ampliació de l’Hospital del Vendrell amb previsió que estigui acabada el 2025. ACN

El Govern i la Xarxa Santa Tecla acorden l’ampliació de l’Hospital del Vendrell amb previsió que estigui acabada el 2025. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Manel Balcells, han anunciat aquest dimecres l’acord entre el Govern i la Xarxa Sanitària Santa Tecla, que farà possible l’ampliació de l’Hospital del Vendrell. Les obres donen resposta a l’increment de població de la zona i el creixement de la demanda de serveis sanitaris. Suposarà una ampliació de 9.500 metres quadrats per a consultes externes; àrea d’hospitalització, hospital de dia, diagnòstic per la imatge i farmàcia; urgències i àrea quirúrgica i urbanització exterior. Es preveu que les obres comencin a finals de l’any 2023, que estiguin acabades pel 2025 i estan pressupostades en 45 milions d’euros.

El disseny inicial de l’Hospital del Vendrell, ja es va fer considerant una futura ampliació. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha compartit que “el projecte d’ampliació és una reivindicació històrica tant del Vendrell com del conjunt de la comarca del Baix Penedès, ja que fa molt de temps que des de la ciutadania i des de les institucions municipals s’estava demanant que s’ajudés a impulsar el projecte i avui s’ha fet realitat”.

El Baix Penedès és una comarca que en els darrers anys ha viscut un increment de població mot significatiu. “És molt important el projecte d’ampliació de l’Hospital comarcal, en primer lloc, perquè tothom pugui tenir un millor accés al sistema de salut i perquè aquest pugui estar dotat d’infraestructures modernes i avançades que permetin garantir una millor atenció a tota la ciutadania, per poder atendre a més persones, fer-ho amb millors serveis i menys espera”, ha valorat Aragonès, i ha indicat que les obres suposaran un cost de 45 milions d’euros que s’assumeixen des de la Generalitat amb la col·laboració d’altres institucions i la Xarxa Santa Tecla.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha assegurat que l’ampliació de l’Hospital del Vendrell “és una necessitat perquè aquest centre ja va néixer amb la possibilitat de créixer i ara finalment s’adaptarà a les necessitats funcionals que requereix el servei sanitari”. Per altra banda, Balcells ha opinat que aquesta ampliació no serà suficient, ja que “la comarca necessita un cert replantejament pel que fa a l’atenció sobretot d’urgències, en aquest sentit des del departament de Salut apostem perquè les urgències es puguin solucionar a prop de casa, en els centres d’assistència primària. Per exemple s’ha previst el creixement del CAP de l’Arboç i el replantejament del CAP de Calafell per poder descongestionar les urgències hospitalàries”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que el compromís del Govern amb el sistema de salut pública és “una de les seves prioritats i això s’ha fet real al llarg d’aquest 2022, amb una despesa rècord en l’àmbit de salut, que ha permès reforçar l’atenció primària i altres àmbits molt rellevants com és l’atenció a la salut mental, a més s’han incorporat nous perfils professionals com higienistes dentals, nutricionistes i fisioterapeutes”. “En el 2023 continuarem reforçant el nostre compromís amb la sanitat pública amb un projecte de pressupostos que incorporarà 1.000 milions d’euros més que al pressupost del 2022 i aquest increment permetrà consolidar plantilles, mantenir i millorar el nivell assistencial i afrontar els grans reptes del sistema que és centrar-nos en el reforç de l’atenció primària i la millora de les condicions laborals dels professionals”.

Aragonès, ha remarcat que “durant els mesos més durs de la pandèmia, el conjunt de professionals del sector sanitari van fer un esforç extraordinari i ara aquesta dinàmica de reforç del sistema s’ha de consolidar per oferir als treballadors sanitaris treballar amb les millors condicions i que es reverteixi en la millor atenció a la ciutadania”.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet saber que “l’objectiu és que a finals del 2023 es comencin les obres, ja que en els pressupostos ordinaris de la Generalitat ja està planificat perquè en el 2025 la finalització de l’obra sigui una realitat”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local