Vaga

Les treballadores de les llars d’infants municipals de Sitges faran vaga a partir del 2 de febrer

La plantilla exigeix resoldre les diferències salarials entre educadores que tenen les mateixes responsabilitats

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les treballadores de les dues llars d’infants municipals de Sitges han convocat una vaga de dos dies per setmana a partir del 2 de febrer. Reclamen a l’Ajuntament que resolgui les diferències salarials que hi ha entre diverses educadores que exerceixen càrrecs iguals, alhora que demanen millors condicions laborals i més recursos. La plantilla de les llars el Cercolet i la Moixiganga fa anys que manté aquesta reivindicació, i ara alça de nou la veu coincidint amb el nou concurs que ha obert l’Ajuntament de Sitges per adjudicar el servei un cop acabada l’anterior licitació. Des del consistori, fonts consultades per l’ACN asseguren que és inviable marcar els salaris dins la nova licitació i es comprometen a negociar amb la nova empresa.

La vaga acordada per les treballadores serà de dos dies setmanals a partir del 2 de febrer. Cada setmana, la plantilla comunicarà quins dos dies atura el servei. A la convocatòria de vaga hi estan convocades les educadores però també el servei de neteja i el servei de cuina.

La trentena d’empleades que formen la plantilla retreuen a l’Ajuntament que porten més de dotze anys amb els sous congelats i reclamen que la nova licitació millori els salaris. Especialment, però, exigeixen que es resolgui la discriminació entre treballadores que fan les mateixes tasques però cobren 300 euros de diferència.

Fonts municipals recorden que aquesta diferència es remunta a un plus aprovat pel govern municipal de la legislatura 2007-2011, el qual es va eliminar el següent mandat. Diverses sentències judicials van obligar l’Ajuntament a consolidar els 300 euros per a les treballadores que ja l’havien començat a cobrar, però no el tenen estipulat dins el sou les educadores contractades posteriorment.

A banda de qüestions salarials, les treballadores de les dues llars també reclamen que s’ampliïn les hores del personal de suport i el reforç que reben els alumnes amb necessitats educatives especials. Tot són qüestions que les empleades exigien que quedessin recollides al nou concurs per licitar el servei, però no ha estat així.

Des del consistori es comprometen a fer diverses inversions a les instal·lacions, però el govern insisteix que les qüestions laborals i de personal no es podien incloure al nou concurs, el qual es va tancar dilluns i es resoldrà els propers dies. L’executiu local demana “paciència” a les treballadores i garanteix “voluntat política” per respondre a les seves reclamacions, les quals demana traslladar a la nova empresa adjudicatària.

“Farem tot el possible per seure i intentar trobar les millor opcions per resoldre el conflicte”, assegura el regidor d’Educació, David Martínez, que recorda que els darrers anys l’Ajuntament ha estudiat la possibilitat de municipalitzar el servei de les llars d’infants. Martínez lamenta que els serveis jurídics i d’intervenció municipal ho consideressin inviable.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local