Universitats

Vilanova reclama al conseller de Recerca i Universitats un nou hospital vinculat a la recerca i la formació

El model d'èxit que és l'Escola de Formació Aeronàutica (EFAV) podria tenir una extensió en matèria d'estudis superiors, que podria fer créixer l'actual oferta de la UPC a Vilanova i la Geltrú

Vilanova reclama al conseller de Recerca i Universitats un nou hospital vinculat a la recerca i la formació. Ajuntament de Vilanova

Vilanova reclama al conseller de Recerca i Universitats un nou hospital vinculat a la recerca i la formació. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha traslladat al conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, la necessitat de Vilanova i la Geltrú de créixer i ampliar l'oferta educativa i formativa universitària en els àmbits de la sanitat, ferroviari i nàutic. Uns estudis que seguirien l'estela de l'actual oferta, ja consolidada, de formació aeronàutica per a la qual també es reivindica el creixement. Aquesta demanda es va realitzar, de forma conjunta, amb la directora de la UPC, Marisa Zaragozà, en el decurs d'una reunió a tres bandes ahir a la tarda a l'Ajuntament de la ciutat.

L'alcaldessa vincula aquesta demanda a la reivindicació d'un nou centre hospitalari. “La gran necessitat de la ciutat és aquest hospital universitari i de recerca, que no solament sigui un centre d'assistència sanitària, sinó un espai d'investigació, ja que Vilanova i la Geltrú és una ciutat preparada tecnològicament per poder acollir-lo”. El conseller Joaquim Nadal es va comprometre a traslladar la demanda en relació al nou hospital al Govern de la Generalitat. “La primera inversió correspon a un altre àmbit, el de la implantació d'una xarxa hospitalària adequada, però recullo el repte i el faré arribar al conseller Balcells”, va afirmar.

Joaquim Nadal va ser rebut per l'alcaldessa i els regidors del govern a l'Ajuntament, on va signar el llibre d'honor. Posteriorment es va celebrar la trobada, on es va fer un repàs del present en la implantació de l'oferta d'estudis del campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú. “Hem analitzat els graus i els màsters que hi ha i sobretot la perspectiva professionalitzadora en l'àmbit ferroviari, de tecnologies i sistemes que són els que ajuden a donar una demanda efectiva i són els que donen una sortida professional als qui estudien aquí”, va explicar Nadal.

Un dels aspectes que el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, va realçar en relació a l'actual catàleg de titulacions de la UPC a la ciutat és el vincle que manté l'oferta d'estudis al campus de la Politècnica a Vilanova i la Geltrú, amb la capacitat de trobar feina de les successives promocions de graduats: “Això hauria de passar més, hauria de passar arreu i hauria de passar amb un pont entre els cicles formatius de segon grau, que permeten l'accés universitari. Amb això treballarem per assegurar que la implantació de la UPC a Vilanova sigui el més eficient i el més professionalitzadora possible”.

Replicar el model d'èxit de la formació aeronàutica

El model d'èxit que és l'Escola de Formació Aeronàutica (EFAV) podria tenir una extensió en matèria d'estudis superiors, que podria fer créixer l'actual oferta de la UPC a Vilanova i la Geltrú, tot ampliant aquesta formació especialitzada als àmbits ferroviari i marítim. En aquest sentit, el conseller Nadal veu que “la projecció de l'EFAV en temes aeronàutics i d'infraestructures aeroportuàries que permeten un espai docent, com a Alguaire i a la Seu d'Urgell, amb tot el que comporta d'especialització, es podria replicar des de la Politècnica cap als àmbits ferroviari i nàutic”. Nadal, però, condiciona totes aquestes opcions a l'aprovació dels pressupostos del Govern de la Generalitat. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local