Carnaval 2023

Vilanova i la Geltrú reforçarà els dies de carnaval el dispositiu de neteja, seguretat i punts liles

Per garantir la seguretat hi haurà un dispositiu especial de Mossos d’Esquadra, Policia Local, cossos d’emergència mèdica i Punt Lila

Vilanova i la Geltrú reforçarà els dies de carnaval el dispositiu de neteja, seguretat i punts liles. Susana Nogueira

Vilanova i la Geltrú reforçarà els dies de carnaval el dispositiu de neteja, seguretat i punts liles. Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova i la Geltrú reforçarà el servei de neteja, el dispositiu dels cossos de seguretat i els Punts Liles en la celebració del Carnaval. La regidora de Seguretat Ciutadana i Espai Públic, Blanca Albà, ha compartit que “la ciutat reforçarà el dispositiu de seguretat durant el carnaval, especialment durant aquells actes i dies amb major afluència de persones com són els balls de l’Arrivo, el Caramel, Mascarots, Comparses i Vidalot”.

Els serveis de neteja viària en les festes de carnaval també s’ampliaran per garantir que l’afectació sigui mínima. Albà ha afirmat que els primers dies de carnaval hi haurà dispositius específics per a cada esdeveniment. “A partir de dilluns el servei de neteja estarà treballant 24 hores al dia perquè els carrers i les places estiguin netes”. La neteja de caramels dels carrers començarà diumenge 19 de febrer a les 16 hores amb 19 màquines i 28 persones treballant. A partir del dilluns 20 de febrer hi haurà un torn de matí i tarda amb aproximadament 25 persones i 10 màquines i un altre de tarda, nit i matinada amb 14 màquines i aproximadament 28 persones.

Albà ha dit que pel que fa al clavegueram, hi haurà actuacions prèvies i posteriors a les Comparses. “Es farà una revisió prèvia i una neteja posterior d’embornals i punts de captació”.

Per garantir la seguretat hi haurà un dispositiu especial de Mossos d’Esquadra, Policia Local, cossos d’emergència medica i convivència pel que fa al Punt Lila. Es reforçarà la presència policial, tant en vehicle com amb patrulles de paisà en aquells actes on hi hagi més afluència de gent.

El dispositiu de la Policia Local comportarà la mobilització de 250 agents entre el dijous de la Merengada i Dimecres de Cendra. “En actes com l’Arrivo enguany hem augmentat el nombre d’agents, en haver-hi dues rues”. “A més de l’actuació policial, crearem un grup de WhatsApp amb el personal del Punt Lila per tal d’actuar ràpidament en cas que es produeixi una possible agressió sexual”, ha manifestat el sergent de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, Manuel Fuentes.

El cap de l’àrea bàsica policial del Garraf dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Montero, ha indicat que els principals objectius que es treballen són els possibles actes de vandalisme, l’assetjament de qualsevol mena, la mobilitat a la ciutat i el consum d’alcohol i drogues. També s’han dissenyat controls per garantir la seguretat en els domicilis i evitar robatoris. “Reforçarem la presència d’agents aquests dies, sobretot en els actes on hi ha més persones com és els balls nocturns. Estarem especialment atents davant els possibles casos de violències sexuals en l’àmbit de l’oci nocturn, en el retorn del jovent a casa i atents a persones que presentin alguna vulnerabilitat”.

Del 16 al 22 de febrer es faran controls aleatoris d’alcohol i drogues a diversos punts de la ciutat en la campanya coordinada amb el Servei Català del Trànsit i el dia de l’Arrivo tots els conductors de les carrosses seran sotmesos a les proves.

Durant els actes nocturns de carnaval es disposarà del servei de Punts Liles per atendre a qualsevol cas d’agressió sexual o informar. Estaran compostos per dos agents professionals d’integració social, una psicòloga, personal de suport de convivència i un representant de l’entitat organitzadora de l’acte on s’estableix el punt. “Tots els punts estan regits per un protocol comunitari que es va establir junt amb entitats feministes, culturals i l’Ajuntament. I s’estableixen les mesures que s’han d’aplicar en dies d’aglomeració com aquests dies en especial”, ha explicat la regidora d’Intervenció i Equitat, Conxi Martínez.

La regidora ha fet saber que hi haurà un punt el divendres 17 de febrer, Ball de l’Arrivo, a la plaça de la Vila i un altre a la plaça de les Neus. El dissabte 18 de febrer, Ball dels Mascarots, dos al Parc de Baix a Mar i un altre a la plaça de la Peixateria. El diumenge, 19 de febrer, un a la Nau de Joventut i l’altre a la plaça de les Neus. El dimarts 21 de febrer, Ball del Vidalot, a la plaça de la Vila i el dissabte 25 de febrer, Ball de Cloenda, a la Nau de Joventut. “Els Punts Liles treballen de manera coordinada amb tots els cossos de seguretat i serveis d’ambulància”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local