Projecció de futur

Dos joves vilanovins obtenen la beca de la Fundació Amancio Ortega per estudiar a USA i Canadà

De 400 persones seleccionades, la Júlia i l’Álvaro aniran a estudiar primer de batxillerat gràcies a un brillant expedient acadèmic

Dos joves vilanovins obtenen la beca de la Fundació Amancio Ortega per estudiar a USA i Canadà. EIX

Dos joves vilanovins obtenen la beca de la Fundació Amancio Ortega per estudiar a USA i Canadà. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dos joves vilanovins han estat seleccionats per obtenir la beca de la Fundació Amancio Ortega per estudiar primer de batxillerat als Estats Units i al Canadà el curs vinent. De 400 persones seleccionades de quasi 11.000 participants de tot Espanya, la Júlia Gómez Vallès i l’Álvaro Jiménez Fernández, tenen 15 anys i estan a punt de complir el seu somni d’estudiar a l’estranger per les seves qualificacions excel·lents.

Els 400 seleccionats han estat a partir de la renda familiar, l’expedient acadèmic de l’ESO, un examen d’anglès i una entrevista personal.
Tot i que el procés de selecció és bastant exigent, els joves tenen un brillant expedient acadèmic, un nivell alt d’anglès i han superat les proves que els hi ha fet possible que la Júlia vagi a estudiar primer de batxillerat al Canadà i l’Álvaro als Estats Units. Amb totes les despeses pagades i amb una família amfitriona.

La Júlia i l’Álvaro amb les idees molt clares i orgullosos, ens expliquen emocionats que tenen moltes ganes d’anar a l’estranger a estudiar, conèixer altres cultures i amistats i viure una experiència única.

La Júlia Gómez Vallès estudia a l’Escola Santa Teresa de Jesús de Vilanova i la Geltrú, és amant de la ciència i li agrada molt ballar. Recorda que des de sempre té el somni d’estudiar a l’estranger, però que tot va sorgir quan va conèixer una noia a l’escola de ball Teresa Carulla que va ser seleccionada amb la beca de la Fundació Amancio Ortega. Temps més tard, va veure que aquesta noia en TikTok mencionava la beca. No ho va dubtar i va voler conèixer molt més de què tractava aquest projecte.

Amb molt d’entusiasme, la Júlia afirma que la prova d’anglès va ser “molt complicada, però, tot i els nervis, ho vaig viure amb moltes ganes perquè sempre m’ha agradat l’anglès i anava preparada, ja que havia estudiat molt”. Va treure un 9,67 en l’examen.

Quan es va assabentar que havia estat seleccionada estava a l’escola. “Va ser molt emocionant, no podia creure el que estava llegint. Estic molt orgullosa perquè he treballat per aconseguir-ho”, fa saber la Júlia. La jove està satisfeta de la seva destinació al Canadà per “la seguretat del país i perquè el tinc idealitzat”. Anirà a estudiar a Frances Kelsey Secondary School i cursarà batxillerat científic, ja que té clar que en un futur estudiarà un grau universitari de ciències. “És possible que faci el doble grau de física i matemàtiques”.

“L’expectativa principal que tinc és viure cada dia al màxim i no perdrem res. Vull estudiar molt, conèixer a persones, ballar i practicar un nou esport”, diu la Júlia.

L’Álvaro Jiménez Fernández estudia a l’Institut Joaquim Mir de Vilanova i la Geltrú, és amant de les lletres. “Des de petit tinc interès a anar a estudiar a l’estranger i viure una gran experiència que et marca per sempre”, assegura l’Álvaro. Comparteix que dues setmanes abans d’entregar la documentació d’accés, va veure un vídeo a TikTok d’una noia tractant el tema de les beques de la Fundació Amancio Ortega i “de seguida ho vaig comentar als meus pares per fer els tràmits”.

El jove recorda els nervis i la il·lusió que tenia per fer la prova d’anglès, però el seu alt nivell d’anglès l’ha portat a treure una qualificació de 9,6.
“Quan vaig llegir en les llistes que era un dels 400 seleccionats em vaig emocionar molt. Ho vaig revisar unes quantes vegades perquè no em creia que estava llegint el meu nom”, expressa l’Álvaro. Anirà a estudiar un any batxillerat social als Estats Units; i espera que aquesta oportunitat l’ajudi a saber el què vol estudiar després. Encara no li han dit a quin institut i amb quina família anirà.

“No vull anar amb expectatives perquè vull viure l’experiència al dia a dia i el millor possible, però m’agradaria tornar dels Estats Units havent après moltes coses”, manifesta l’Álvaro.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local