Sorolls

La policia de Vilafranca augmenta un 22% les denúncies per incivisme al 2022

Per Montfort, ha estat un any complex “amb una pujada de les xifres delinqüencials a tot el país. Ambdues policies en són conscients i s’està treballant coordinadament per lluitar-hi”

La policia de Vilafranca augmenta un 22% les denúncies per incivisme al 2022 . Ajuntament de Vilafranca

La policia de Vilafranca augmenta un 22% les denúncies per incivisme al 2022 . Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, acompanyat per l’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, han fet balanç aquest dilluns de l’actuació del cos policial l’any 2022, on han destacat que, per primera vegada es va superar la barrera de les 9.000 trucades rebudes, concretament 9.391 (+18,5%), i dels 16.000 serveis realitzats (+6,4%), 1.000 més que l’any anterior. “Tenim una xifra de serveis molts per sobre dels requeriments que rebem de la ciutadania. Això denota un alt nivell de proactivitat de la nostra Policia Local, que està sempre a peu de carrer. Aquesta actitud és remarcable tot i disposar dels gairebé els mateixos efectius que al 2021. Són 263 actuacions per agent en un any”, ha afirmat el regidor.

En l’àmbit de la seguretat ciutadana, es continua treballant conjuntament amb els Mossos d’Esquadra per millorar la seguretat amb operatius conjunts a diferents espais de la ciutat. Per Montfort, ha estat un any complex “amb una pujada de les xifres delinqüencials a tot el país. Ambdues policies en són conscients i s’està treballant coordinadament per lluitar-hi”. La xifra de persones detingudes/investigades s’ha mantingut respecte al 2021 (446 persones i +0,9%).

En l’àmbit de Policia Judicial, és remarcable el descens de les denúncies recollides a la seu de la Policia Local (-9,4%) respecte al 2021 i també de les diligències instruïdes (-3,7%).

En l’àrea de trànsit, les denúncies s’han mantingut en unes xifres similars a les de 2021 (9.748 i -0,15%). D’aquestes, per la seva gravetat, 738 s’han derivat al Servei Català de Trànsit. Montfort ha reconegut que les xifres d’accidents, en la seva majoria sense persones ferides, “no són les esperades. Han pujat un 18.7%. Els accidents per distraccions han pujat i en aquest camp haurem de prioritzar l’actuació policial amb la finalitat de reduir les conductes de risc en la conducció”. El regidor també ha insistit en la necessitat de no conduir havent begut alcohol o sota els efectes de les drogues. En aquest sentit, han augmentat un 28,3% les mesures cautelars com l’ingrés a dipòsit o la immobilització de vehicles. “Cal ser conscient que quan conduïm un vehicle, ho hem de fer en les millors condicions i respectant les normes en benefici de la seguretat”, ha dit.

Lluita contra l’incivisme

Pel que fa a les actuacions relacionades amb la policia de proximitat i que, per tant, té a veure amb l’incivisme, les denúncies s’han incrementat un 22,3%, de 1.065 a 1.303. Les que més ho han fet han estat les relacionades amb el soroll, amb la manca de respecte als agents, les infraccions dels propietaris de gossos, amb orinar a la via pública o les baralles al carrer. Les actuacions en matèria de convivència, però, s’han mantingut en els mateixos nivells que al 2021 (+1,2%), si bé les molèsties del carrer i causades per establiments són les que han augmentat més. Pel regidor de Seguretat Ciutadana, la lluita contra l’incivisme “continua sent una prioritat i continuem treballant de forma transversal amb altres departaments de l’Ajuntament per millorar i contribuir a la qualitat de vida de la ciutadania”.

Per la seva banda, Albert Romero ha destacat els 4 operatius amb altres cossos policials que han permès desarticular 4 plantacions indoor de marihuana amb més de 5.000 plantes i 400 kg de cabdells. En l’àmbit del trànsit s’ha referit també a l’increment del nombre d’accidents derivats de distraccions al volant “producte de la utilització de mòbils i navegadors” i en l’àmbit del civisme ha volgut remarcat que “són una minoria els que creen problemes i contra els que cal concentrar els esforços policials”.

Tant el regidor Montfort com l’inspector Romero han volgut posar en valor la gran tasca del col·lectiu de la Policia Local “amb totes les dificultats que comporta una feina diària les 24 hores els 365 dies de l’any a peu de carrer”.

L’any 2022 el cos de la Policia Local disposava de 61 components, 51 homes i 10 dones, amb una mitjana d’edat de 47 anys.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local