Soroll

Sitges informarà a col·lectius sensibles dels esdeveniments amb pirotècnia

L’Ajuntament està ultimant el protocol per informar dels esdeveniments que contemplin pirotècnia a persones propietàries de gossos i a persones amb sensibilitats acústiques, com poden persones amb TEA

Sitges informarà a col·lectius sensibles dels esdeveniments amb pirotècnia. Ajuntament de Sitges

Sitges informarà a col·lectius sensibles dels esdeveniments amb pirotècnia. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges treballa amb el protocol d’actuació per informar sobre els esdeveniments que contemplin l’ús de pirotècnia als col·lectius sensibles. Entre les propostes que estan en fase de prova hi ha l’enviament de missatges SMS per a persones propietàries de gossos que els tinguin censats, així com també a persones que pateixen sensibilitat acústica com pot ser autisme. Paral·lelament, tots els actes que tinguin pirotècnia, estaran específicament indicats amb la icona en els programes de cada festivitat. 

La mesura arriba després que el Ple municipal aprovés inicialment la modificació parcial de l’ordenança de soroll i vibracions, que establia una nova regulació per a l’ús de petards i pirotècnia a la vila, especialment aquella que suposa un impacte sonor alt.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha explicat que “tal com ens vam comprometre, seguim avançant per trobar l'equilibri entre les necessitats de les festes i les peticions animalistes i d'altres col·lectius”. Per la seva part, la regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, recorda que “ és necessari que tots els animals de companyia estiguin censats, ja que això permet una localització fàcil de la persona propietària en cas de pèrdua, també ajuda a saber quants animals reals hi ha al municipi i permet dimensionar les necessitats a atendre. A més, aquest cens ara ens ajuda també a informar directament als propietaris de novetats a través de SMS, com és el cas dels esdeveniments amb pirotècnia”.

La modificació de l’ordenança de soroll i vibracions incorporava el compromís municipal per difondre i informar a la ciutadania sobre les hores i el lloc on hi haurà impacte sonor.

La Comissió d’Estudi tècnica, formada per diferents departament municipals implicats com Cultura, Medi Ambient, Salut Pública i Tradicions i Festes, ha estat l’encarregada de la redacció del text i de considerar les aportacions rebudes en la consulta pública prèvia oberta a la ciutadania. També han participat amb les seves aportacions associacions que treballen en sectors animalistes, gent gran, salut mental i tradicions i les festes.

La modificació es recull a l’article 18, abans dedicat als espectacles pirotècnics i ara titulat ‘Ús de productes pirotècnics’.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local