Gent gran

Campuzano es compromet a concertar les places del Centre de Dia de les Roquetes per posar-lo en funcionament aquest any

El conseller de Drets Socials, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, ha visitat les instal·lacions del Centre del Dia

Campuzano es compromet a concertar les places del Centre de Dia de les Roquetes per posar-lo en funcionament aquest any . Ajt Sant Pere de Ribes

Campuzano es compromet a concertar les places del Centre de Dia de les Roquetes per posar-lo en funcionament aquest any . Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, ha anunciat aquest dimecres, 8 de març, el compromís de concertar noves places públiques del Centre de Dia de les Roquetes abans de final de novembre i poder obrir-lo aquest any 2023. Ho ha fet durant la seva visita a les instal·lacions d’aquest equipament del nucli, després de signar al llibre d’honor de l’ajuntament i de reunir-se amb l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido.

El conseller de Drets Socials ha explicat que la seva visita ha servit per conèixer les necessitats del municipi i de l’equipament en concret, que fa vuit anys que “està buit” i ha expressat el seu compromís per posar-lo en marxa, afirmant que aquest any “la Generalitat de Catalunya traurà noves places de centres de dia per a tot el país amb l’objectiu de reduir a la meitat la llista d’espera que tenim a l’àmbit de la dependència i és molt evident que haurem d’omplir aquest equipament i també els equipaments que hi ha al nucli de Ribes”. En aquest sentit, Carles Campuzano ha indicat que des del departament ja es treballa en la planificació i en els tràmits administratius per crear aquestes noves places. Per això, espera que “el 30 de novembre de 2023 aquest centre estigui en marxa per donar servei a les persones grans”, atès que “cada vegada hi ha més persones que necessiten suports i serveis, i l’aliança entre els ajuntaments i la Generalitat és imprescindible per garantir aquests serveis”. Campuzano ha detallat que la Generalitat destina “2.000 milions d’euros a l’atenció a la dependència dels gairebé 3.500 milions d’euros que té assignats el Departament de Drets Socials. Gairebé dos terços estan al voltant de la dependència”.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes ha agraït el compromís del conseller de Drets Socials per resoldre aquest tema “de primera necessitat”. “És una molt bona notícia tant per a l’ajuntament com sobretot per a les persones que en faran ús”, ha afirmat.


Un centre de dia amb una trentena de places

L’obertura del Centre de Dia de les Roquetes –que es va construir l’any 2014- permetria disposar d’una trentena de places que donarien resposta a una demanda creixent al municipi.

Des de llavors, l’ajuntament ha reclamat reiteradament a la Generalitat de Catalunya la concessió de places públiques pel nou centre de dia de les Roquetes i la signatura d’un nou contracte programa per ajustar a les necessitats actuals el desplegament del pla estratègic de serveis socials.

L’augment de la demanda del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) o el servei d’àpats a domicili, sobretot arran de la pandèmia, són un indicador de les creixents necessitats socials del municipi. Durant el 2022, 225 persones han estat beneficiàries del SAD i 37 del servei d’àpats a domicili per a persones dependents.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local