Violència masclista

Presó provisional per a un jove de 21 anys acusat de violar una nena de 13 a Vilanova i la Geltrú

El jutge justifica la privació de llibertat per l'alt risc de fugida de l'investigat, de nacionalitat paraguaia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El magistrat titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Vilanova i la Geltrú ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a un jove de 21 anys acusat de violar una nena de 13 en aquesta localitat. Els fets van tenir lloc fa una setmana, després que investigat i presumpta víctima s'haguessin conegut a través de xarxes socials. Ambdós van decidir trobar-se en persona i van quedar a l'estació de Sants de Barcelona. D'allà van anar en tren a Vilanova i la Geltrú, al pis de l'ara empresonat, on, segons l'escrit del jutge, va violar la menor. Com a justificació de la presó provisional, el jutge remarca l'elevat risc de fugida, atès que l'investigat és paraguaià i no té arrelament a Espanya, on no se li coneix activitat laboral.

La víctima, de 13 anys, i el presumpte agressor, de 21, es van conèixer fa unes tres setmanes a través de xarxes socials. Després d'aquest període, fa una setmana van decidir conèixer-se en persona, i van quedar a l'estació de Sants de Barcelona. Des d'allà van anar en tren a Vilanova i la Geltrú, i un cop al poble van anar al domicili de l'investigat.

Al pis, l'individu, que segons l'escrit judicial sabia que la nena tenia 13 anys, la va despullar i la va penetrar vaginalment. Després d'ejacular la va obligar a fer-li una fel·lació. Després li va dir que si explicava a algú el que havia passat "seria pitjor" i li va pagar el bitllet de tornada a Barcelona.

Com a conseqüència de l'agressió, afegeix el text, la nena va patir una "laceració aguda" a la forquilla vaginal, així com dues esquimosis lineals al pit esquerre.

L'instructor justifica la presó provisional per la veracitat del relat de la víctima, que en la declaració va ser "persistent, directa i clara", sense contradiccions ni ambigüitats i va oferir detalls "incompatibles amb un relat figurat".

En canvi, l'agressor va relatar que només hi va haver "grapejades i petons", superficials i de cintura en amunt. "No passa desapercebut", afegeix el jutge, que l'individu va dir als agents que el van detenir "que no havia mantingut relacions sexuals amb la menor, extrem del tot incompatibles amb els indicis relatats".

A banda, reitera que el detingut sabia que la nena tenia 13 anys i subratlla que "no hi va haver mai" consentiment per a les relacions sexuals. Per tant, els fets descrits "podrien ser constitutius d'un delicte d'agressió sexual a menor de 16 anys" i d'un delicte de lesions "lleu o menys greu".

"L'extrema gravetat de la pena aparellada al delicte comès, que pot assolir els quinze anys de presó, és suficient per apreciar la possibilitat que" l'investigat "pugui eludir la compareixença davant l'Administració de Justícia".

A banda, "el risc de fugida s'incrementa de forma geomètrica" si es té en compte que el detingut és de nacionalitat paraguaia -viu des de fa un any a Espanya amb un permís de residència temporal-, que no hi ha conveni d'extradició amb aquell país i que l'individu "no té arrelament a Espanya, on només té la seva mare i no duu a terme cap activitat laboral".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local