Ampliació de plantilla

La Policia Local de Vilafranca augmenta en vuit el seu nombre d'agents per cobrir les necessitats de la ciutat

L'objectiu de l'Ajuntament és incrementar encara més la plantilla estable de la Policia Local fins arribar als 72 agents

La Policia Local de Vilafranca augmenta en vuit el seu nombre d'agents per cobrir les necessitats de la ciutat. Ajuntament de Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca augmenta en vuit el seu nombre d'agents per cobrir les necessitats de la ciutat. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilafranca del Penedès ha augmentat la plantilla de la seva Policia Local. Vuit nous agents sortits de la darrera promoció s'incorporen aquesta setmana al servei i fan que la plantilla del cos arribi als 68 agents efectius. A més de la incorporació dels nous agents, també s'ha donat a conèixer la promoció interna de tres caporals i sergents. Els agents debutants i els promocionats s'han presentat al saló de plens de l'ajuntament vilafranquí.

L'objectiu de l'Ajuntament, però, és incrementar encara més la plantilla estable de la Policia Local fins arribar als 72 agents. Amb aquesta xifra es cobririen de manera definitiva les actuals necessitats de Vilafranca en materia de seguretat ciutadana. Amb un major nombre d'agents, s'eviten els problemes derivats de les jubilacions i de les baixes de llarga durada.

L'alcalde Pere Regull s'ha mostrat molt satisfet de l'increment de la plantilla policial i ha recordat que “la policia és un pilar bàsic de la democràcia i la immensa majoria dels ciutadans en són plenament conscients”. Ha afegit que “avui és molt més dificil ser policia que no pas vint anys enrera. S'ha de ser policia, psicòleg i sociòleg i, a més, els agents sempre estan al límit de la sospita en les seves intervencions, de manera molt injusta”. Ha tornat a insistir en el fet que “les lleis són massa toves i no afavoreixen en res la tasca policial”.

Per la seva banda, Albert Romero, inspector en cap de la Policia, ha explicat que els nous agents han sortit d'un concurs en el que es van arribar a presentar fins a 200 candidats. Amb l'augment de la dotació de personal, Romero ha detallat que es podran atendre millor els serveis de proximitat i de trànsit. Sobre això ha indicat que “tindrem molt més contacte personal amb els veins i veïnes, amb els comerços i amb tot el teixit econòmic i associatiu de la vila”. També es posarà fi als problemes de falta d'agents en moments puntuals que es patia de manera regular durant els darrers anys.

Joan Manel Montfort, regidor de Seguretat Ciutadana, ha recordat l'aposta de l'ajuntament durant la present legislatura per reforçar la seguretat. A més dels nous agents, ha posat l'exemple de les càmeres de videovigilància que hi ha repartides per la ciutat o les politiques de prevenció. Montfort s'ha mostrat “molt content perquè podem millorar un servei molt necessari per Vilafranca”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local