Consorci Sanitari

L'hospital de Vilafranca tindrà servei de diàlisi amb 30 places a mitjans de l'any que ve

Aquest nou servei s'emmarca en el projecte d'ampliació de l'hospital vilafranquí que també inclou la construcció d'un espai docent

L'hospital de Vilafranca tindrà servei de diàlisi amb 30 places a mitjans de l'any que ve. Generalitat de Catalunya

L'hospital de Vilafranca tindrà servei de diàlisi amb 30 places a mitjans de l'any que ve. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, ha anunciat avui que l'Hospital de Vilafranca disposarà d'un nou servei de diàlisi a mitjans de l'any que ve. Hi haurà 30 espais que evitaran que els pacients de l'Alt Penedès s'hagin de desplaçar fins el Garraf per rebre el tractament. Aquest nou servei s'emmarca en el projecte d'ampliació de l'hospital vilafranquí que també inclou la construcció d'un espai docent.

El projecte, que té un pressuport de 6 milions d'euros, ja es troba en fase de licitació. S'han presentat al concurs 9 empreses i en poques setmanes, la Generalitat té previst adjudicar els treballs que hauran d'estar acabats, segons el calendari previst, a mitjans de l'any que ve. Manel Balcells ha recordat que “l'ampliació de l'hospital de Vilafranca forma part d'una actuació més global que afecta els centres del consorci Penedès-Garraf i els hospitals del Vendrell i d'Igualada”. En referència als tres centres hospitalaris del consorci, el conseller ha assenyalat que “en els propers anys hi haurà una inversió global de 48 milions d'euros”.

Per la seva banda, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha indicat que “estem davant un pas endavant molt important per millorar la qualitat de vida dels malalts. El servei de diàlisi era una demanda històrica que ja estava damunt de la taula quan jo vaig entrar a l'Ajuntament com alcalde. Per tant, trobem solució a un problema molt antic”. El nou servei permetrà estalviar fins a 1.400 viatges setmanals dels malalts de l'Alt Penedès fins el Garraf.

Les inversions previstes en els propers anys han de solucionar les mancances històriques de l'hospital de Vilafranca i del conjunt del consorci. El conseller Manel Balcells també ha recordat que “estem fent una aposta estratègica per la vegueria. Millorar i articular el funcionament dels centres hospitalaris del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès i l'Anoia, és un objectiu fonamental per a que la vegueria prengui forma i comenci a treballar de manera efectiva pel benestar dels ciutadans”.

El nou servei de diàlisi i l'espai docent es construiran en un annex de l'hospital de Vilafranca que actualment només és una esplanada ubicada al costat de la zona d'habitacions. D'aquesta manera s'aprofitarà un espai que està en desús i no compleix cap funció específica en el funcionament diari del centre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local