Nota de premsa

La Policia Local deté els pressumptes autors de l'incendi del Teatre Apol·lo

Ajt. Vilanova 24-02-2005 13:34 Lectures 448

Arxivat a:

fdg / Rita Lamsdorff

fdg / Rita Lamsdorff

Segons s'ha donat a conèixer des de la Policia Local, la detenció d'un individu d'origen txec, per raons alienes a l'incendi del teatre, va aportar noves dades a la investigació que van propiciar que el dimarts 22 de febrer, a les 15.40 hores, es localitzés l'habitatge on residia un dels presumptes autors, Carles M. I., de 25 anys i veí de Vilanova i la Geltrú. La voluntat de col·laborar en l'esclariment dels fets d'aquest primer sospitós, va propiciar la localització, el dimecres 23 de febrer a les 16 hores, de Javier B. G., de 22 anys i veí de Vilanova i la Geltrú, qui també va reconèixer trobar-se en el lloc dels fets en el moment en què es va produir l'incendi. Ambdós joves han estat detinguts per un presumpte delicte de danys i han passat a disposició judicial.

Segons la versió que els joves han explicat a la Policia Local, sembla ser que al matí del dimarts 1 de febrer havien estat desallotjats d'un habitatge que ocupaven il·legalment al carrer Major, 60. Segons han dit els joves en la seva declaració a la policia de Vilanova i la Geltrú, aquest fet, els va obligar a buscar un nou allotjament per passar la nit. Segons aquesta mateixa versió facilitada pels joves, van decidir instal·lar-se al teatre Apol·lo i per escalfar-se van encendre fogueres a terra. Sempre segons la versió dels joves, quan es van adonar que el foc s'havia començat a propagar van fugir per protegir la seva integritat física.

La Policia Local de VNG ha assenyalat que aquestes declaracions hauran de ser complimentades amb la investigació corresponent que haurà de determinar si els fets realment van ser fortuïts o premeditats.

D'altra banda, la Policia Local ha volgut destacar que, en la investigació i les posteriors detencions han estat clau les diferents informacions aconseguides per part dels testimonis, que van facilitar la descripció dels sospitosos. En aquest sentit la policia ha destacat la col·laboració ciutadana mentre s'han dut a terme les diligències de la investigació.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No