Carnaval 2024

L’alerta antiterrorista, les armes blanques i les violències sexuals, focus policial del Carnaval de Sitges

Els cossos de seguretat i emergències desplegaran un miler d’efectius entre dijous gras i dimecres de cendra

L’alerta antiterrorista, les armes blanques i les violències sexuals, focus policial del Carnaval de Sitges. ACN

L’alerta antiterrorista, les armes blanques i les violències sexuals, focus policial del Carnaval de Sitges. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El dispositiu policial del Carnaval de Sitges posarà enguany el focus en l’alerta antiterrorista, el control de l’ús d’armes blanques i la prevenció de les violències sexuals. Ho ha assenyalat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, aquest dijous abans de presidir la Junta Local de Seguretat. Elena ha ressaltat que el dispositiu del Carnaval de Sitges és “molt i molt extraordinari” en comparació a altres festes perquè hi conflueixen totes les unitats dels Mossos d’Esquadra en pocs dies. Entre cossos de seguretat i d’emergències, es desplegaran un miler d’efectius des de dijous gras fins dimecres de cendra. S’espera que diumenge sigui la jornada amb més visitants, en detriment de dimarts, que històricament havia estat el dia més fort.

Elena ha recordat que els Mossos d’Esquadra tenen actualment en marxa diversos operatius, els quals prenen especial força en esdeveniments de grans aglomeracions, com el Carnaval de Sitges. En aquest sentit, el conseller ha senyalat el Pla Daga de control de les armes blanques, la prevenció de les violències masclistes i lgtbifòbiques i l’alerta antiterrorista. “Tots els tenim planificats dins el Carnaval”, ha recalcat.

Respecte l’alerta antiterrorista, ha recordat que Catalunya se situa en nivell 4 reforçat i que els Mossos tenen l’atenció reforçada en diversos punts “d’especial risc” des que va esclatar el conflicte entre Hamàs i Israel. Aquests indrets, ha apuntat, són punts que siguin susceptibles d’atacar pels interessos dels diferents països implicats al conflicte, “però també ho són tots els grans esdeveniments”.

En una atenció als mitjans abans de celebrar la Junta Local de Seguretat extraordinària, Elena també ha assegurat que l’ordre públic serà una altra de les prioritats durant els dies de més afluència del Carnaval. Les unitats especialitzades en aquest àmbit tindran una presència destacada el diumenge amb motiu de les rues de la Disbauxa del migdia i el vespre, alhora que també hi haurà un desplegament remarcable a les rues de l’Extermini de dimarts.

Sobre aquestes dues jornades, l’alcaldessa Aurora Carbonell ha subratllat que els darrers anys han constatat un auge de visitants als actes de diumenge. Si bé durant dècades dimarts havia estat el dia més fort, la tendència s’ha modificat “i per això també han canviat els models del dispositiu de seguretat”. És també en aquest sentit que els darrers anys la rua nocturna de diumenge s’ha avançat a les 19 h. Carbonell ha recordat que al llarg de tota la setmana de Carnaval Sitges preveu rebre més de 250.000 visitants.

Encara el l’àmbit de la seguretat, Elena ha afegit que, més enllà del patrullatge al carrer, els cossos policials desplegaran una vigilància especial a tots els accessos al municipi, tant per carretera com a l’estació de Renfe. “Ens proposem garantir un control integral”, ha asseverat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local