DEVIL BAR

L'Ajuntament de Vilanova sanciona amb més de 100.000 un bar musical de la Geltrú per diverses irregularitats

La multa arriba després d'una operació policial que va destapar consum de drogues, incompliments de la normativa de seguretat i l'excés l'aforament

L'Ajuntament de Vilanova sanciona amb més de 100.000 un bar musical de la Geltrú per diverses irregularitats. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova sanciona amb més de 100.000 un bar musical de la Geltrú per diverses irregularitats. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Junta de Govern Local va aprovar dimarts sancionar un establiment d'oci nocturn de Vilanova i la Geltrú amb 112.000 euros per dues infraccions greus i dues de molt greus. Després d'una inspecció duta a terme el mes de desembre per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra al Devil BAR, a la plaça del Sagrat Cor, l'Ajuntament va obrir un expedient que ha resolt que el bar tolerava el consum il·legal i tràfic de drogues, admetia menors d'edat, excedia l'aforament permès, no tenia en ordre totes les llicències i autoritzacions i incomplia les normes de seguretat.

Immediatament, a l'actuació policial es va procedir a tancar l'establiment i obrir un expedient per determinar els incompliments i fixar les sancions corresponents. La investigació diu que el bar estava exercint com a discoteca, sense tenir els permisos corresponents i explica que els agents van localitzar a l'interior diferents dosis de drogues (sintètiques, haixix, cànnabis, etc.) així com estris per preparar-les i consumir-les. Aquesta tolerància al consum i manca de diligència a evitar-lo és una falta molt greu.

La inspecció també va detectar a l'interior del local un total de sis menors d'edat no acompanyats, alguns d'ells menors de 16 anys, fet que es considera una falta greu. A més l'establiment excedia l'aforament màxim permès (50 persones), no disposava de senyals indicatius en cas d'evacuació, tenia només una porta d'accés, no disposava de sortida d'emergència i tenia un extintor amb la revisió en vigor anotada però sense el corresponent certificat.

La proposta aprovada per la Junta de Govern Local determina sancionar el titular de l'establiment amb una sanció de 112.004 € per incompliments de la llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, a més de mantenir el tancament decretat el mes de desembre, s'haurà de respectar fins a l'obtenció de la preceptiva autorització o legitimació prèvia municipal, si és legalitzable.

D'altra banda, i també en la línia de vigilar el compliment de la normativa, l'Ajuntament ha suspès durant sis mesos la llicència d'obertura del Bar Escape, a la rambla Salvador Samà, i li ha imposat una sanció de 15.000 € per incompliment de l'horari. Aquest bar musical va infringir de forma reiterada l'any 2023 els horaris de tancament motiu pel qual ja se li havia limitat l'hora de tancament.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local