Audiència de Tarragona

La xarxa de tràfic de dones que operava a Vilanova, condemnada a diversos anys de presó i multes milionàries

Els líders de la xarxa han estat condemnats a 12 mesos de presó per associació il·lícita i 12 mesos més per determinació a la prostitució

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un grup d'homes que obligava a prostituir-se a dones en prostíbuls de Tarragona, Tortosa, Vilanova i la Geltrú i Sabadell ha estat condemnat a diversos anys de presó i multes milionàries. La sentència de l'Audiència de Tarragona els considera culpables dels delictes d'associació il·lícita, determinació a la prostitució, contra els drets dels treballadors i blanqueig de capitals.

Entre el 2008 i el 2010, els acusats van captar una vintena de dones en situació de vulnerabilitat i les van sotmetre a explotació sexual en diversos prostíbuls. Les víctimes vivien en condicions precàries i eren controlades i amenaçades pels membres del grup.

Els líders de la xarxa han estat condemnats a 12 mesos de presó per associació il·lícita i 12 mesos més per determinació a la prostitució. A més, se'ls ha imposat una multa de 2,3 milions d'euros per blanqueig de capitals i una altra de 11.070 euros per delictes contra els drets dels treballadors.

La resta d'acusats han estat condemnats a penes de 6 mesos de presó per associació il·lícita i 6 mesos més per determinació a la prostitució, juntament amb la multa de 11.070 euros per delictes contra els drets dels treballadors.

Mesures de protecció per a les víctimes

A més de les penes i multes, la sentència inclou mesures de protecció per a les víctimes, com ara la prohibició als acusats d'apropar-se a elles a menys de 500 metres durant 5 anys i una indemnització de 2.500 euros per danys morals a cadascuna. La sentència també ordena el tancament dels prostíbuls utilitzats per la xarxa, excepte un que pertany als líders del grup.

Aquesta sentència representa un missatge contundent contra la tràfic de persones i l'explotació sexual. Les condemnes imposades i les mesures de protecció per a les víctimes posen de manifest la determinació de les autoritats per combatre aquest tipus de delictes i garantir la protecció dels drets humans.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local