AISym4MED

L'Àrea de Recerca del CSAPG impulsa l'espai europeu de dades sanitàries amb un projecte innovador

Es tracta d'una plataforma per a la gestió i el compartiment de dades mèdiques

L'Àrea de Recerca del CSAPG impulsa l'espai europeu de dades sanitàries amb un projecte innovador. CSAPG

L'Àrea de Recerca del CSAPG impulsa l'espai europeu de dades sanitàries amb un projecte innovador. CSAPG

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Àrea de Recerca del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) s'uneix a un projecte europeu pioner anomenat AISym4MED. El projecte té com a objectiu principal facilitar l'accés i l'ús de dades sanitàries per part d'investigadors, professionals mèdics i enginyers de dades, amb la finalitat d'impulsar la recerca i la innovació en l'àmbit de la salut.

AISym4MED s'enfoca en abordar els reptes actuals en la gestió de dades mèdiques, com ara la fragmentació, la manca d'estandardització i les dificultats per a la seva integració i anàlisi. Per a superar aquests obstacles, el projecte desenvoluparà una plataforma digital que permetrà:

-Recollir i tractar dades de manera fiable i eficient: La plataforma facilitarà la recollida de dades de múltiples fonts, incloent-hi hospitals, clíniques i centres de recerca, assegurant la seva qualitat i fiabilitat.
-Compartir dades de manera segura i controlada: Els investigadors i professionals podran accedir a un catàleg de dades sanitàries anonimitzades i compartir-les de manera segura i controlada, respectant les normes ètiques i legals vigents.
-Desenvolupar eines d'aprenentatge automàtic: La plataforma oferirà eines d'aprenentatge automàtic per a l'anàlisi de dades mèdiques, permetent a la comunitat científica extreure coneixements valuosos per a la recerca i el desenvolupament de noves solucions en salut.

AISym4MED està finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea i compta amb la participació de 15 socis de 8 països diferents. El projecte té una durada de 4 anys (2022-2026) i un pressupost total de més de 6 milions d'euros.

Ambicions per a un futur més saludable

La participació del CSAPG en AISym4MED reflecteix el seu compromís amb la innovació i la millora de la salut dels ciutadans. La implementació d'una plataforma per a la gestió eficient de dades mèdiques té el potencial de revolucionar la recerca mèdica, accelerar el descobriment de nous tractaments i contribuir a la personalització de l'atenció sanitària.

Aquesta iniciativa s'alinea amb els objectius de la Comissió Europea de crear un Espai Europeu de Dades Sanitàries (EHDS), un ecosistema digital que permeti el lliure flux de dades sanitàries entre països amb la màxima seguretat i protecció de la privacitat dels pacients.

El projecte AISym4MED representa un pas important en la construcció d'un futur més saludable, on la ciència de dades i la intel·ligència artificial treballin conjuntament per a millorar la vida de les persones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local