Violència familiar

La Policia Nacional busca 10 fugitius, entre ells un home que hauria mort la seva parella a Sant Sadurní d'Anoia el 2023

A alguns se'ls reclama des de fa més de 10 anys per homicidis, violacions, abusos sexuals de menors o tràfic de drogues

La Policia Nacional busca 10 fugitius, entre ells un home que hauria mort la seva parella a Sant Sadurní d'Anoia el 2023. ACN

La Policia Nacional busca 10 fugitius, entre ells un home que hauria mort la seva parella a Sant Sadurní d'Anoia el 2023. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Policia Nacional ha llançat una campanya per localitzar deu fugitius buscats per diferents jutjats nacionals i internacionals. Entre aquests destaca un home de 53 anys, al qual se li atribueix la mort violenta de la seva parella el mes de març del 2023 a Sant Sadurní d'Anoia. A la llista dels més buscats, s'han inclòs pròfugs amb diferents perfils delictius, alguns a la recerca i captura des de fa més de 10 anys. Els delictes pels quals se'ls reclama són aquells amb les penes més greus, com homicidis, assassinats, violacions, abús sexual de menors o tràfic de drogues connectat a criminalitat organitzada d'alt perfil.

La policia espanyola ha recordat que per localitzar aquests fugitius, la col·laboració ciutadana pot resultar fonamental, ja que són susceptibles de ser vistos al llarg del país. Ha indicat que qualsevol persona que disposi d'informació al respecte pot aportar-la a través del correu electrònic losmasbuscados@policia.es

També ha detallat que, en cas que les informacions que es rebin indiquin que es poden detectar fora de la frontera de l'Estat, la Secció de Localització de Fugitius compta amb eines de cooperació internacional que resulten imprescindibles. Entre aquestes hi ha la Xarxa Europea d'Equips de Cerca Activa de Fugitius, disponible les 24 hores del dia, els set dies de la setmana.

Entre els fugitius destaca un home de 53 anys, buscat des del març de l'any passat per un delicte d'homicidi. La policia va trobar un cos sense vida en un domicili de Sant Sadurni d'Anoia (Alt Penedès) i va obrir una investigació. El fugitiu és la parella del mort.

Al llistat també hi figura un home de 37 anys especialitzat en delictes contra el patrimoni i, sobretot, en robatoris de cotxes. Té cinc reclamacions judicials en vigor. També, està en cerca un delinqüent de 50 anys conegut com 'Ferramache' i que està considerat un dels capos de la droga -concretament de l'haixix- més importants de la província de Huelva. Se'l busca des de l'any 2013 i té a l'esquena un llarg historial de condemnes contra la salut pública.

Així mateix, al llistat apareix un sicari colombià de 39 anys que va accedir el 2009 a l'Hospital 12 d'Octubre de Madrid on, en cooperació amb altres persones, va acabar amb la vida del ‘capo’ colombià, Leónidas Vargas, que en aquell moment estava hospitalitzat. Des de maig de 2023 se'l busca per assassinat amb traïdoria.

La policia també ha posat el focus sobre un home vinculat al narcotràfic colombià i conegut amb el pseudònim de 'Saro', que té 45 anys i està condemnat per delictes contra el tràfic de drogues. En aquest sentit, també destaca un individu reclamat per les autoritats de Polònia per delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Per altra banda, està en cerca un professor de religió de 42 anys que va ser condemnat en sentència ferma a una pena de 32 anys de presó per abusar de menors utilitzant la seva condició mestre. Tenia a càrrec seu nombrosos menors ja que organitzava diferents activitats i campaments. Els fets pels quals se'l busca van passar el 2019, a la localitat de Cambados, a Pontevedra, amb motiu d'unes jornades de pelegrinatge a Santiago de Compostel·la.

Hi ha dos homes més relacionats amb delictes contra la llibertat sexual. Un té 32 anys i està a la recerca des de l'any 2020. L'altre en té 51 i està reclamat des de l'agost del 2023 per haver abusat de la seva filla, des de l'any 2010 fins al 2018, quan era menor d'edat.

Finalment, es busca un condemnat a 15 anys de presó per un delicte d'assassinat i un any de presó per tinença il·lícita d'armes. Els fets pels quals se'l reclama van succeir l'any 2009, en un bar de la localitat de Talavera de la Reina, a Toledo, quan el fugitiu, de 46 anys, i una altra persona van acabar amb la vida d'un tercer que van atacar amb un ganivet i van disparar en reiterades ocasions després d'una discussió que va tenir lloc al local.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local