Nota de premsa

El col•lectiu d’artesans, l’IES Joan Ramon Benaprés i el CEIP Esteve Barrachina, guanyadors dels concursos de catifes de flors del Corpus a Sitges

El pregó va ser llegit per Antoni Sella i va comptar amb l'assistència de la consellera Caterina Mieras

La vila de Sitges torna a viure un any més la tradició del Corpus. fdg/rita lamsdorff

La vila de Sitges torna a viure un any més la tradició del Corpus. fdg/rita lamsdorff

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Antoni Sella va iniciar el pregó recordant les seves vivències juvenils a l’Hort de Can Falç en els anys 60. Un espai emblemàtic que ha canviat al llarg dels anys, passant de ser un indret tancat i familiar a ser un espai per a celebrar esdeveniments culturals i folklòrics. Sella va explicar la incidència en la transformació de la vila que ha tingut la progressiva afluència de visitants en els últims segles.

Davant del fenomen turístic, les societats Atracció de Forasters i Foment de Turisme van organitzar activitats culturals i folklòriques destinades a atraure el turisme i que s’han convertit avui amb uns dels signes més característics de la societat sitgetana.

Antoni Sella va acabar el seu pregó, valorant la continuïtat de les tradicions com el Corpus, un exemple de configuració d’identitat a partir de cultura i folklore.

EXPOSICIÓ DE CLAVELLS I BALCONS
Cultivadors i afeccionats al clavell han treballat durant molts mesos amb llavors, terres i productes biològics amb una única finalitat: tenir el clavell més esplendorós.

L’Exposició Nacional de Clavells ha comptat aquest any amb més de 40 participants que han presentat 3.000 testos. Testos amb diversitat de colors i diferents combinacions d’espècies.

El clavell és durant la festivitat de Corpus la imatge de balcons i façanes amb motiu de la celebració del Concurs Floral d’Ornamentació de balcons i façanes, que ha comptat enguany amb la participació de sis façanes i més de vint balcons.

Lourdes Carbonell, del carrer Jesús 26, i Chus Pérez del carrer de l’Aigua 20, han estat les guanyadores d’enguany del Concurs de Façanes i Balcons, respectivament.

D’altra banda, 15 bonsais van participar en la Mostra de Bonsais d’afeccionats individuals i col•lectius, on es van poder veure exemplars de tota mena.

DIADA DE CORPUS
El temps estiuenc, l’afluència de milers de visitants i la gran qualitat de la flor han estat els elements més destacats de la celebració de les festes del Corpus.

Les escoles de Sitges han tornat a ser les protagonistes en aquesta festivitat. L’Institut Joan Ramon Benaprés ha obtingut el primer premi del Concurs col•lectiu i l’Escola Miquel Utrillo ha estat la guanyadora del premi en la modalitat escolar.

Una de les novetats d’aquest any va ser la nova participació del col•lectiu d’artesans de Sitges que, tot i ser el primer cop que realitzaven una catifa de flors, van obtenir el primer premi en categoria individual.

La catifa del Cap de la Vila és una de les més esperades del Corpus per la seva gran magnitud i per ser l’escenari central de l’acte religiós. La colla dels Gegants Cubans va ser l’encarregada de la seva confecció aquest any en motiu de la celebració el seu quarantè aniversari. L’elaboració de la catifa es va iniciar des de primeres hores del matí de dissabte i va finalitzar la matinada de diumenge.

Un altre dels elements més característics de la festivitat de Corpus és l’ou com balla. Van ser moltes les persones que no es van voler perdre veure el ball impossible de l’ou amb la font d’aigua, una tradició pròpia de les festes del Corpus que ja se celebrava a la ciutat de Barcelona a mitjans del segle XVII.

El Corpus és una de les festes de Sitges que registra un major nombre de visitants procedents de diferents llocs, els quals van poder gaudir d’una jornada marcada pel bon temps.

Les gralles i els gegants van celebrar els primers balls de l’any, acompanyant la processó, amb les autoritats eclesiàstiques i civils, les pubilles de les entitats sitgetanes, i els nens i les nenes que han celebrat la comunió durant aquest any.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local