El Museu Víctor Balaguer presenta l’exposició Joaquim Mir a Vilanova

Des del 14 de desembre de 2006 fins a l’1 d’abril de 2007, podrà visitar-se al Museu Víctor Balaguer l’exposició Joaquim Mir a Vilanova.

Ermita de Sant Joan i Torre d'Enveja de Joaquim Mir

Ermita de Sant Joan i Torre d'Enveja de Joaquim Mir

L’exposició, comissariada per Francesc Miralles, historiador i un dels principals estudiosos de l’obra de Joaquim Mir, comprèn les obres que pintà l’artista entre 1922, any en que fixa la seva residència a Vilanova arran del seu matrimoni amb la vilanovina Maria Estalella i l’any 1940, en que mor. A Vilanova, Mir viu la seva etapa de maduresa, s’estabilitza com a persona i com a pintor i és també el moment en que rep més premis i que recull més reconeixements.

A la mostra s’exhibeixen únicament les obres que pintà Mir a Vilanova i als pobles i paisatges propers: el seu jardí, racons i places, els torrents, les platges (de les poques marines que se li coneixen), els carrers, Sant Pere de Ribes, Canyelles, .... En total, una seixantena d’obres, principalment olis, però també aquarel•les i dibuixos. La major part de les peces provenen de col•leccions particulars i algunes d’elles no havien estat mai exposades, ja que els quadres d’aquesta època són dels més desconeguts.

Donat el volum d’obres exposades, la mostra s’instal•larà al primer pis del Museu, a l’espai que habitualment ocupen les col•leccions d’Art contemporani i Escola de Vilanova, que durant aquests mesos no s’exhibiran. Aquesta disposició permetrà també enllaçar la mostra amb la sala del Cafè Foment Vilanoví, on es troben les pintures que diferents artistes vilanovins realitzaren per la decoració d’aquest cafè, sota la iniciativa de Joaquim Mir i en les quals també participà amb tres obres.

Al voltant de la mostra s’han programat un seguit d’activitats complementàries com visites, itineraris, conferències, activitats escolars, etc.

La inauguració de la mostra tindrà lloc el proper dijous 14 de desembre, a les 19.30 h al Museu Víctor Balaguer.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!