Opinió

Carta oberta als alcaldables de Vilanova i la Geltrú

VD 16-05-2007 11:36 Lectures 257

Arxivat a:

La contaminació que pateix el nord de Vilanova i la Geltrú (Llimonet, Tacó, Armanyà, zona esportiva, Casernes, Raval de Santa Magdalena, etc), i que castiga per la seva màxima proximitat especialment els veïns del Tacó, és un dels reptes que ha d’assumir el proper govern i que no pararem de denunciar com inexcusablement prioritari per mantenir la salut i la qualitat de vida de la ciutat.

El barri del Tacó és el segon nucli de Catalunya amb la pitjor qualitat de l’aire degut a les emissions de pols que es generen des del polígon industrial Masia d’en Barreres, segons dades de la Generalitat de Catalunya, i concretament de la Direcció General de Qualitat Ambiental. No només això, sinó que segons les dades oficials de la Generalitat, l’any 2006 es va superar el valor límit diari per a la protecció de la salut humana 111 vegades d’un total d’uns 150 dies mesurats, quan el màxim de superacions admeses és només de 35 vegades en 365 dies. També es va superar en més d’un 50% el valor límit anual per a la protecció de la salut humana.

Després de molts anys insistint per què s’apliqui una solució definitiva, ens decidim a fer aquesta carta oberta a tots els alcaldables que es presenten en aquests comicis a Vilanova i la Geltrú. Volem saber quins són els posicionaments, les propostes i els compromisos sobre la solució a la contaminació de l’aire que respirem. Volem que us prengueu aquest requeriment com una oportunitat per demostrar que realment us preocupa l’entorn de la ciutat, els seus problemes profunds i la qualitat de vida dels seus ciutadans.

En concret, volem saber:

-Quines solucions proposeu per acabar definitivament amb la contaminació que es produeix en el Polígon industrial Masia d’en Barreres?

-Quines mesures penseu emprendre per aconseguir-ho?

-Us suposem al corrent dels estudis epidemiològics existents que demostren els efectes altament perjudicials de la pols sobre la salut de les persones. Estaríeu disposat a encarregar l’elaboració d’un estudi epidemiològic de Vilanova i la Geltrú que determini els efectes que sobre la salut dels vilanovins i vilanovines han provocat i provoquen les emissions de pols per sobre dels límits que estableix la llei?

-Per quins motius autèntics encara no s’ha urbanitzat el polígon industrial Masia d’en Barreres i en quin període de temps us comprometeu a fer-ho?

-Per què hi ha empreses al polígon industrial Masia d’en Barreres que exerceixen la seva activitat sense haver-la adequat a les exigències de la nova Llei del 1998 ni disposar de la llicència ambiental corresponent?

Esperem que ens pugueu donar una resposta a la nostra demanda abans d’acabar el període electoral, i que lluny d’aprofitar-ho per entrar en confrontacions dialèctiques, ho entengueu amb la responsabilitat que us pertoca i serveixi per fer un front comú contra el que considerem que és una condemna que ha acabat amb la paciència dels habitants del Tacó i deteriora la confiança i la salut dels ciutadans de Vilanova i la Geltrú.

Us agraïm per endavant la vostra seriositat en atendre la nostra petició.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament