SANT PERE DE RIBES

Primera trobada intercomarcal de joves mediadors

Hi participaran una desena d’instituts i més d’un centenar de persones

VD 08-04-2008 22:10 Lectures 625

Arxivat a:

Per aquest motiu, i amb la finalitat d’intercanviar experiències, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el Consell Comarcal del Garraf han organitzat la Primera Trobada Intercomarcal de Joves Mediadors, que tindrà lloc el proper dia 15 d’abril a la masia de Can Pere de la Plana de Sant Pere de Ribes i en la que hi participaran un total de 110 persones, 88 de les quals seran alumnes que fan de joves mediadors en els seus respectius instituts.

Els centres de secundària que hi participaran són: Andreu Nin (El Vendrell); Camí de Mar (Calafell); Alt Penedès (Vilafranca del Penedès); Les Marines (Castelldefels); Joaquim Mir i F.X Lluch i Rafecas (Vilanova i la Geltrú); i Alexandre Galí, Can Puig i Ribes II (Sant Pere de Ribes).

La jornada de treball s’iniciarà a les 10 del matí amb una presentació i inauguració a càrrec dels psicòleg i coordinador del Seminari de Mediació, Joaquim Puig; el Director del Programa “Convivència i Mediació Escolar” del Departament d’Educació de la Generalitat, Pere Led; la regidora de Benestar Social i Sanitat, Maria Núria Mestre Bertran; i l’alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco.

Posteriorment està previst que es dugui a terme una conferència a càrrec de Neus Ferrer, Psicopedagoga de l'IES Pere Vila de Barcelona, Formadora del Programa de "Convivència i Mediació Escolar" i Formadora del Departament d'Educació en Mediació Escolar. També al llarg del matí s’han programat tota una sèrie de tallers formatius per als assistents.

La trobada finalitzarà amb un dinar, la intervenció dels regidors d’educació del municipi i una xerrada a càrrec de Javier Wilhelm, responsable de diversos centres de Mediació i Convivència de la comarca, membre de l'Equip Directiu del Màster de Mediació de la UB, psicòleg i mediador.

Al municipi, des de fa alguns anys, el Centre de Mediació Social de l’Ajuntament imparteix unes xerrades informatives i cursos de mediació als alumnes dels centres educatius perquè sàpiguen què és i per a què serveix la mediació. En ocasions, principalment als instituts, la tasca s’amplia amb la realització de cursos específics de formació per a aquells alumnes que volen ser mediadors, on aprenen les eines i les tècniques que podran utilitzar en els casos que se’ls hi presentin.

També a les escoles, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes porta a terme el programa “Civisme i Convivència” que consisteix en diversos tallers que tenen com a objectiu formar en la convivència i la tolerància, tot fomentant les relacions positives i la resolució pacífica de conflictes en el si de cada centre. Parteix del diagnòstic previ de la pròpia realitat escolar i planteja propostes d'actuació basades en experiències contrastades i bones pràctiques de convivència per tal de crear referents vàlids per a les escoles.

La regidora de Benestar Social i Sanitat, Maria Núria Mestre Bertran, considera que “des de l’ajuntament sempre hem apostat per la mediació. Per això recolzem i fomentem iniciatives com aquestes que creiem que són molt enriquidores per a tota la comunitat i especialment per als alumnes, doncs contribueixen a formar persones tolerants, respectuoses i cíviques, i que obtindran uns coneixements que de ben segur els hi serviran en les seves futures experiències d’una manera positiva i entenedora”.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No