VNG

El ple aprova el pla local de la joventut

El document ha de ser una guia de les polítiques municipals adreçades als joves en els propers dos anys

VD 05-05-2009 22:21 Lectures 468

El segon tinent d’alcalde i regidor de Joventut, Tomàs Álvaro, va explicar ahir al Ple que el nou document neix de la voluntat conèixer dades per tal d’adequar l’oferta a les necessitats reals. Per això, va argumentar, s’ha realitzat “una anàlisi qualitativa i quantitativa, a tres nivells: des de l’Ajuntament, cercant totes les polítiques que afecten els joves; a nivell supramunicipal, que són les polítiques i accions que fan altres institucions, i amb el teixit associatiu”.

Aquest Pla s’ha elaborat seguint la metodologia de treball creada per l’Observatori Català de la Joventut per a la realització de Plans Locals de Joventut. Per això, s’ha realitzat una anàlisi de les dades referents a la població jove del municipi, una visualització de les polítiques de joventut que s’estan duent a terme i, finalment, una diagnosi de la realitat juvenil. Aquest estudi s’ha efectuat a partir d’alguns eixos temàtics principals com població, educació, treball, habitatge, context socioeconòmic, salut i lleure i convivència.

Sobre la diagnosi, els grups de l’oposició van valorar l’interès de les dades que s’hi contenen. El representant de la CUP, Joaquim Arrufat, que ahir s’estrenava com a regidor, va afirmar que “la diagnosi és prou interessant, ara cal posar fil a l’agulla”. Va destacar la necessitat de promocionar la borsa d’habitatge –un servei que conté la nova Oficina Jove-, de crear un espai polivalent, de promoure accions culturals d’interès per als joves i amb descomptes perquè en puguin gaudir, i d’impulsar un consell de joves autogestionat.

Per la seva banda, el regidor del PP Santi Rodríguez va afirmar que “algunes de les valoracions que s’hi fan poden ser compartides, altres discutides”, però va argumentar el vot en contra del Pla per part de la seva formació perquè “no s’ha obert a la participació de grups de joves tal i com se’ns va dir”. Per part de la regidora de CiU Purificació Santamaria, s’entén el Pla local com “un punt de partida que constata realitats que ens preocupen molt. El grup de CiU està disposat a treballar colze a colze amb el govern perquè aquest pla no es quedi al calaix”.

Les accions del Pla que es decideixin prioritàries es dotaran de partida pressupostària per ser executades, tal com va explicar Tomàs Álvaro. Com a primeres actuacions, es preveu facilitar el reconeixement de plena ciutadania del jovent, promovent fórmules de diàleg i participació; potenciar els serveis d’informació, orientació i assessorament, en els quals jugarà un paper important la recent estrenada Oficina Jove; oferir als joves la possibilitat de liderar projectes de ciutat que els impliquin; afavorir l’autonomia individual dels joves en igualtat d’oportunitats, compensant els desequilibris socials i territorials, promoure mitjans per a la difusió de les seves actuacions i que transmetin valors positius del seu paper en la societat.


Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No