VNG

L'Oficina Jove Garraf ofereix assessorament personalitzat i gratuït sobre treball i salut

VD 09-11-2009 23:09 Lectures 650
La drogodependència serà tractada per una de les assessories

La drogodependència serà tractada per una de les assessories

El segon tinent d’alcalde i regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Álvaro, ha explicat aquest matí els serveis d’assessorament i orientació que està oferint l’Oficina Jove Garraf en els camps de treball i salut. Alguns d’aquests serveis es desenvolupen en coordinació amb l’IMET (Institut Municipal d’Educació i Treball) i la Regidoria de Serveis Socials i Salut. Totes les persones de la comarca d’entre 12 i 35 anys hi poden fer consultes. L’atenció sempre és personalitzada, confidencial i gratuïta. A banda de l’atenció a l’Oficina Jove, s’acaben d’estrenar dos serveis descentralitzats, als instituts i a les activitats de l’Envelat.

Les assessories

En l’àmbit del treball, l’Oficina Jove disposa del servei d’orientació laboral, l’assessoria laboral, el servei de recerca de feina i tallers formatius, que funcionen els dilluns al matí i els dimecres matí i tarda. La tasca que desenvolupen és tant de suport en l’elaboració del currículum, com d’informació dels recursos existents al Garraf, com resoldre dubtes sobre contractes, drets i deures o com afrontar problemes relacionats amb la feina. Així mateix, s’informa de les ofertes de treball del territori i es fa seguiment del procés de recerca de treball. Aquest servei s’ofereix en conveni amb Avalot–Joves de la UGT de Catalunya i amb la col·laboració de l’IMET.

Pel que fa al servei de salut, la Regidoria de Serveis Socials i Salut coordina una assessoria d’atenció general els dimarts al matí, en què s’informa i atén sobre alimentació, sexualitat, hàbits tòxics, drogues, esport i implantació de tatuatges i pírcings. A banda, hi ha assessories específiques en drogues i sexualitat i afectivitat. L’assessorament sobre drogues, gestionat pel Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CASD), s’ofereix els dimarts a la tarda i no només es dirigeix als joves sinó també a familiars i persones properes. S’informa dels plaers i riscos que pot comportar el consum, dels recursos disponibles i s’ofereix d’assessorament legal davant possibles sancions. El servei garanteix la total privacitat de les persones ateses i a més a més ofereix la possibilitat d’informar-se per Internet al web municipal.

D’altra banda, l’assessorament de sexualitat i afectivitat es desenvolupa a través dels serveis de l’ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) i la Fundació IRES, entitat col·laboradora amb la Regidoria de Serveis Socials i Salut. Els dilluns a la tarda, l’ASSIR informa dels mètodes anticonceptius i del tractament postcoital, així com de les infeccions de transmissió sexual. Així mateix, s’hi poden fer les proves del VIH i de l’embaràs en cas de sospita. D’altra banda, la Fundació IRES ofereix el servei Tarda Jove, els dijous, d’informació i assessorament en sexualitat.

A part de totes aquestes assessories, fa un any que funciona la de mobilitat internacional, els dimarts i dimecres a la tarda, en conveni amb l’entitat Catalunya Voluntària. S’hi informa i promou la participació de la gent jove en activitats internacionals com estades, camps, seminaris, voluntariat, intercanvis, entre d’altres. Així mateix, l’Oficina Jove ofereix servei d’informació general cada dia, els dilluns, dimarts i dijous en horari de matí (d’11 a 14 h) i tarda (de 17 a 20 h), els dimecres a la tarda i els divendres al matí.

Serveis descentralitzats

La setmana passada va entrar en funcionament un servei descentralitzat d’atenció a la joventut, el PIDCES (Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari), amb el suport de la Diputació de Barcelona. La idea és anar a trobar els joves en un àmbit on tenen molta presència, com són els instituts. El PIDCES té com a objectiu oferir informació útil i alhora fomentar la implicació personal tant en la participació activa a nivell social com pel que fa la seva autonomia personal i a tenir cura de la pròpia salut. El PIDCES es portarà a terme al llarg de tot el curs 2009-2010 als IES Manuel de Cabanyes, Lluch i Rafecas, Joaquim Mir i Dolors Mallafré, amb els quals s’ha establert col·laboració. En base a com s’avaluï aquest primer període, és previst que es desenvolupi en els cursos següents a altres centres.

D’altra banda, la nit del 31 d’octubre es va estrenar com a prova pilot un altre servei, el Punt de Salut. La seva finalitat és prevenir accions de risc entre els joves en els seus espais d’oci i de moment s’instal·larà en algunes festes a l’Envelat. En el cas de la nit de la castanyada, el Punt de Salut va facilitar informació especialitzada en drogues i va oferir als joves fruita i sucs com a alternativa a les begudes alcohòliques. La propera serà el 28 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de prevenció de la SIDA, i s’hi treballarà la sexualitat segura.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No