VNG

Lia Jin Páramo, guanyadora de la 3a edició del Premi UPC de dibuix

VD 09-11-2009 23:10 Lectures 782

Sota el nom ‘Com serà el món d’aquí 20 anys’, el tercer concurs de dibuix organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha proposat a l’alumnat de 2n i 3r cursos de primària de centres educatius de la comarca del Garraf endinsar-se en el món de la sostenibilitat.

El dibuix guanyador serà la imatge del cartell de la convocatòria d’enguany de l’11è Premi UPC per a treballs de recerca de batxillerat. Arquitectura, ciència i tecnologia sostenibles, que té la finalitat de promoure l’interès i la recerca sobre temes relacionats amb la sostenibilitat, aplicada a la tecnologia. Els nens i nenes de l’aula a què pertany el guanyador visitaran les instal·lacions i l’exposició dels dibuixos seleccionats que es podrà veure al vestíbul del centre, del 9 al 13 de novembre. 

Els dibuixos de Marc Ramírez i d’Addaia Valeriano, del CEIP Volerany (Vilanova i la Geltrú), de Sílvia Molero, de l’Escola La Pau (Vilanova i la Geltrú); de Cande Sánchez, del CEIP Santa Eulàlia (Les Roquetes – Sant Pere de Ribes) són els finalistes d’aquesta nova edició del concurs.

L’objectiu de la proposta era obrir, a les aules de primària, tal i com es fa a la Universitat, un debat sobre la sostenibilitat del planeta, el reciclatge de residus o el canvi climàtic, tot estimulant la reflexió sobre com han d’evolucionar les noves tecnologies per fer del nostre món un entorn sostenible. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), del Centre de Recursos Pedagògics del Garraf i amb el patrocini de l’Obra Social Caixa Terrassa.

El jurat ha estat format pel vicerector de Docència i Estudiantat de la UPC, Xavier Colom; el comissionat per al Desenvolupament sostenible de la UPC, Miquel Barceló i representants de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, d’un centre d’educació primària, de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), d’un centre de recursos pedagògics del Garraf i un tècnic de comunicació de la UPC. El jurat ha valorat l’originalitat i l’adequació dels treballs al tema objecte del concurs i a l’edat de l’autor o autora.

A l’edició d’aquest any s’han rebut un total de 131 dibuixos de 15 centres educatius de la comarca del Garraf, en concret, de Sant Pere de Ribes, Les Roquetes, Cubelles i Vilanova i la Geltrú.

Tant els dibuixos participants en el concurs com el dibuix guanyador es poden veure al web de la universitat. 


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No