VNG

Reserva de sòl a Vilanova per al nou hospital

Els terrenys estan ubicats davant de l'hospital de Sant Antoni Abat, a l'altra banda de la ronda Ibèrica

VD 05-05-2010 22:29 Lectures 599

L'Ajuntament de Vilanova debatrà en el Ple de dilluns la qualificació de 60.000 metres de terreny a l'Eixample Nord per ubicar-hi el futur hospital. Amb aquesta modificació del Pla General el sòl quedarà qualificat com sistema d'equipaments i serà possible seguir avançant en la futura ubicació del nou centre hospitalari a la ciutat. Els terrenys estan ubicats davant de l'hospital de Sant Antoni Abat, a l'altra banda de la ronda Ibèrica.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha destacat que 'avancem a un bon ritme respecte la planificació prevista. Les obres podrien començar l'any 2011'. Elena ha explicat que el següent pas és que el Servei Català de la Salut convoqui un concurs d'idees pel projecte bàsic del nou hospital. Per fer aquest pas és necessària aquesta actuació urbanística puntual que permet la qualificació dels terrenys com a sistema sanitari-hospitalari, avançant separadament de la tramitació de la resta de desenvolupament urbanístic de l'Eixample Nord.

Joan Ignasi Elena ha explicat que el Pla Funcional del nou hospital, aprovat pel Consorci Sanitari del Garraf fa tres setmanes, dibuixa 'una ampliació notable dels serveis sanitaris que cobrirà les necessitats de la nostra comarca a 20 anys vista'. Segons el Pla, l'hospital ha de tenir 8 quiròfans, 3 sales de parts i 210 llits, 90 dels quals són de mitja estada.

Un cop resolt el concurs d'idees, la previsió és adjudicar la redacció del projecte executiu i l'obra de manera conjunta, la qual cosa garanteix que es pugui iniciar la construcció mentre s'acaben de definir tècnicament les diferents sales i serveis.

La qualificació del sòl és un pas més en el camí per a la construcció d'un nou centre hospitalari a VNG, que va començar amb la constitució del Consorci Sanitari del Garraf, el gener del 2009. Aquest objectiu va fer un important pas endavant amb l'aprovació del Protocol marc d'intencions i col·laboració per a promoure el pla d'ordenació hospitalària del Garraf, subscrit en data 8 de gener de 2010 per la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Direcció del Servei Català de la Salut, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i el Consorci Sanitari del Garraf. Aquest protocol preveu la construcció d'un nou centre hospitalari destinat a l'atenció especialitzada al municipi de Vilanova i la Geltrú.

El sector Eixample Nord es troba en l'actualitat pendent del seu desplegament urbanístic i la seva gestió correspon al Consorci Urbanístic per al desenvolupament del sector Eixample Nord, integrat per l'Ajuntament i l'Institut Català del Sòl (Incasòl).


Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No