VNG

Els infants, protagonistes de la ciència

Entre els dies 9 i 13 de maig ha tingut lloc a la Sala d’actes de la UPC de Vilanova i la Geltrú el 6è Congrés de Ciència. Els infants protagonistes de la ciència. Han estat cinc jornades molt intenses

VD 16-05-2011 23:54 Lectures 440

Per aquesta sisena edició s’han superat totes les previsions. Ha calgut ampliar un dia més les jornades de presentacions. Quasi 1.200 alumnes de 19 escoles de la comarca del Garraf ens han presentat 27 ponències. Això vol dir 27 preguntes que s’han formulat amb les conseqüents hipòtesi i conclusions.

Com es transforma el raïm? Com es fa el vi? Què passa a l’espai? Com és la vida de les formigues? i la dels insectes pal? Què són les olors? Qui viu al compostador? L’ou o la gallina? Fem art amb altres materials? Explotarà, s’enlairarà, s’inflarà? Quin temps farà? Com es poden observar els fenòmens meteorològics? Es fonen els casquets polars? Com funciona una depuradora? Quin és el procés del cotó a la roba? Com eren els nostres avantpassats? Com és i com es comporta l’aigua? Què passa amb els volcans? Com es conserven els aliments? Com es fa el paper? Com s’alimenten les plantes? Es pot fer energia sense contaminar? Si sóc més gran, peso més? Com es fa el xató de Vilanova i la Geltrú? Els bolets, són vegetals?

Cada dia, diferents representants d’institucions col·laboradores (Departament d’Ensenyament, UPC, Museu del Ferrocarril, Aquàrium, Cosmo Caixa...) han inaugurat la jornada. També han assistit al Congrés diferents representants municipals.

Per part de l’organització es destaca que els diferents grups han treballat molt i, de la mateixa manera que expliquen als seus companys i companyes d’altres centres el resultat de les seves recerques, escolten les explicacions dels altres grups. Aquest potser és un dels valors més destacables: en una jornada del Congrés, hi ha uns 200 alumnes des de P-3 a 6è a la sala i fa impressió el silenci i l’atenció en que l’auditori segueix les explicacions.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans