25N a Vilafranca del Penedès

El periodista Jaume Barberà, ponent de l'acte institucional del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Com acte previ, aquest dimecres 21 de novembre, a les 11h, s’emetrà el programa “En Clau d’igualtat” a Ràdio Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 19-11-2012 17:44 Lectures 3306

Un any més Vilafranca commemorarà el 25N-Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb una conferència institucional i altres activitats. La conferència institucional serà enguany divendres dia 30 de novembre, a les 19h, al saló de sessions de la Casa de la Vila. Enguany el protagonista serà Jaume Barberà i Ribas, periodista, mestre, i director i presentador del programa “Singulars”, a TV3. La conferència de Barberà portarà per títol: “El futur és nostre. Impliquem-nos”. En el transcurs de l’acte, l’Escola d’Art Arsenal portarà a terme la lectura el manifest contra la violència de gènere.

Com acte previ, aquest dimecres 21 de novembre, a les 11h, s’emetrà el programa “En Clau d’igualtat” a Ràdio Vilafranca, en què es tractarà el tema de l’atenció a la violència de gènere des de l’atenció interdisciplinar. Així mateix al llarg d’aquest trimestre als centres de secundària i de joves es duen a terme tallers per promoure estratègies i recursos per prevenir les conductes sexistes i discriminatòries, identificar els comportaments abusius en les parelles joves i fomentar actituds de respecte i no discriminació entre sexes.

La següent activitat serà el 14 de desembre, de 13 a 14,30h, a la sala capitular del claustre de Sant Francesc. Ajuntament i Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitzen la conferència i presentació del llibre “A mí también me duele”, a càrrec de Raúl Lizana Zamudio, psicòleg, Master en Psicopatologia i Psicoterapeuta especialitzat en Violència de Gènere. Aquest llibre recentment  publicat és fruit del treball terapèutic i d’anàlisi de les conseqüències que la violència té amb els membres més vulnerables i fràgils de la família, les criatures. “A mí también me duele”, és un llibre que vol ser una eina de reflexió i d’aproximació al dolor més gran, que afecta els més petits. Es convida especialment a la conferència els professionals de serveis públics i d’àmbits com l’educatiu, els sanitaris, judicials, socials, des d’on es pot detectar i tractar els nens i nenes que poden patir les conseqüències directes de la violència de gènere.

Exposició “Dones, l’exili, la bellesa”, a l’hospital

Finalment, dins dels actes del Dia internacional contra la violència cap a les dones, 25 de novembre, Vilafranca acollirà l’exposició fotogràfica “Dones, l’exili, la bellesa”. La mostra, que es podrà visitar al passadís central de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès del 20 de novembre al 5 de desembre, retrata la vida quotidiana de milions de dones i nenes que són víctimes del desplaçament forçat en diferents llocs del món.

L’exposició pretén que l’espectador se sensibilitzi i conegui les condicions de vida que tenen aquestes dones, les quals moltes vegades ho han perdut tot i han de refer la seva vida i la de les seves famílies.

Tot considerant les dificultats a què s’enfronten les dones i nenes refugiades, aquesta exposició té com a objectiu educar en valors als espectadors sobre les causes i vulneració dels drets humans que comporta el desplaçament, centrant la seva mirada en un col·lectiu especialment vulnerable: les nenes i les dones.

Aquesta activitat forma part de les activitats de sensibilització sobre la realitat i les necessitats de les persones considerades refugiades, desplaçades, retornades i reassentades que l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, mitjançant el Servei de Cooperació i el Casal per la Igualtat, du a terme amb la col·laboració del Comitè Català de l’ACNUR.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament