Cultura Emprenedora a l'Escola

Els escolars de Vilanova fan proves d'emprenedoria

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-05-2013 19:23 Lectures 1641

"Ésser emprenedor és una actitud davant la vida amb la qual de vegades s'hi neix però que també pot ser apresa". A grans trets aquest és el missatge que la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú transmet quan és preguntada sobre aquest projecte que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET. Enguany s'ha celebrat a la plaça de la Vila, la quarta edició del Mercata de l'Emprenedoria: Vine al Mercat!. Una iniciativa que les escoles participants de primària treballen durant tot el curs i que culmina amb la posada a la venda dels productes que pensen, dissenyen i creen per al mercat.

Des de les 9.30 h i fins a les 17.30 h, l'alumnat ha muntat les paradetes amb els seus productes realitzats expressament per a aquest dia amb un èxit total de vendes, alguna de les escoles han marxat al migdia havent venut ja tota la mercaderia. La resta han continuat a la tarda amb l'objectiu d'esgotar les existències. Segons la regidora d'Educació, "cal destacar que aquest és un projecte que pretén recuperar valors com l'esforç, el treball en equip, la creativitat, la imaginació i la voluntat d'aconseguir un repte". En aquest sentit, Ariadna Llorens també ha destacat "que el projecte treballa i incentiva la solidaritat de l'alumnat que han decidit cedir una part dels ingressos obtinguts al mercat a iniciatives solidàries o d'apadrinament de projectes a través d'ONG's".

A migdia l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, juntament amb la regidora d'Educació, Ariadna Llorens han visitat les parades i han adquirit diversos productes en cadascuna de les parades instal·lades. També ha volgut conèixer la iniciativa emprenedora el director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat, Xavier López, qui ha destacat que "en un moment com l'actual és imprescindible fomentar el suport a les empreses i iniciatives com la de l'Ajuntament de VNG d'impulsar aquest projecte entre els infants per a que d'adults puguin ser persones emprenedores és un treball a llarg termini que cal fer". Així mateix, el director general d'Economia Social i Cooperativa ha afirmat que "accions com aquesta són claus pensant no en la immediatesa sinó en el futur".

Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras, després de compartir una estona amb els joves emprenedors de VNG s'ha referit a "la importància de fomentar la cultura emprenedora ja des de la infància". Segons l'alcaldessa de la ciutat "mitjançant el projecte Cultura Emprenedora l'alumnat viu l'experiència d'emprendre en equip i això de ben segur deixa sediment en la seva formació com a ciutadans i ciutadanes".

Fins al mercat de l'Emprenedoria també s'hi ha volgut acostar el diputat al Parlament de Catalunya Joan Recasens, que aquest matí ha estat a VNG i el regidor vilanoví i també diputat al Parlament, Santi Rodríguez. 


Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No