Cultura Emprenedora a l'Escola

Els escolars de Vilanova fan proves d'emprenedoria

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-05-2013 19:23 Lectures 1612

"Ésser emprenedor és una actitud davant la vida amb la qual de vegades s'hi neix però que també pot ser apresa". A grans trets aquest és el missatge que la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú transmet quan és preguntada sobre aquest projecte que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET. Enguany s'ha celebrat a la plaça de la Vila, la quarta edició del Mercata de l'Emprenedoria: Vine al Mercat!. Una iniciativa que les escoles participants de primària treballen durant tot el curs i que culmina amb la posada a la venda dels productes que pensen, dissenyen i creen per al mercat.

Des de les 9.30 h i fins a les 17.30 h, l'alumnat ha muntat les paradetes amb els seus productes realitzats expressament per a aquest dia amb un èxit total de vendes, alguna de les escoles han marxat al migdia havent venut ja tota la mercaderia. La resta han continuat a la tarda amb l'objectiu d'esgotar les existències. Segons la regidora d'Educació, "cal destacar que aquest és un projecte que pretén recuperar valors com l'esforç, el treball en equip, la creativitat, la imaginació i la voluntat d'aconseguir un repte". En aquest sentit, Ariadna Llorens també ha destacat "que el projecte treballa i incentiva la solidaritat de l'alumnat que han decidit cedir una part dels ingressos obtinguts al mercat a iniciatives solidàries o d'apadrinament de projectes a través d'ONG's".

A migdia l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, juntament amb la regidora d'Educació, Ariadna Llorens han visitat les parades i han adquirit diversos productes en cadascuna de les parades instal·lades. També ha volgut conèixer la iniciativa emprenedora el director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat, Xavier López, qui ha destacat que "en un moment com l'actual és imprescindible fomentar el suport a les empreses i iniciatives com la de l'Ajuntament de VNG d'impulsar aquest projecte entre els infants per a que d'adults puguin ser persones emprenedores és un treball a llarg termini que cal fer". Així mateix, el director general d'Economia Social i Cooperativa ha afirmat que "accions com aquesta són claus pensant no en la immediatesa sinó en el futur".

Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras, després de compartir una estona amb els joves emprenedors de VNG s'ha referit a "la importància de fomentar la cultura emprenedora ja des de la infància". Segons l'alcaldessa de la ciutat "mitjançant el projecte Cultura Emprenedora l'alumnat viu l'experiència d'emprendre en equip i això de ben segur deixa sediment en la seva formació com a ciutadans i ciutadanes".

Fins al mercat de l'Emprenedoria també s'hi ha volgut acostar el diputat al Parlament de Catalunya Joan Recasens, que aquest matí ha estat a VNG i el regidor vilanoví i també diputat al Parlament, Santi Rodríguez. 


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No