20 anys dedicats a la docència

L'institut de Roquetes està d'aniversari

Des de divendres i durant el curs, el centre durà a terme activitats que serviran per recordar la seva trajectòria, des dels seus inicis fins a l’actualitat

Redacció Sant Pere de Ribes 28-10-2013 17:23 Lectures 2543

Arxivat a:

Ajt Sant Pere de Ribes. 20è aniversari de l'institut Alexandre Galí

Ajt Sant Pere de Ribes. 20è aniversari de l'institut Alexandre Galí

L’Institut Alexandre Galí de les Roquetes va donar el tret de sortida, divendres passat, a la celebració dels 20 anys que fa que està en funcionament. Aquest ha estat només el primer de tot un seguit d’actes commemoratius que s’allargaran, en diferents formats i propostes, fins al mes de juny, coincidint amb el final del curs escolar.

Tal i com estava previst, en record del pedagog i historiador català Alexandre Galí i de tots els qui van posar en marxa l’institut, a l’acte central de divendres a la tarda hi van prendre part algunes personalitats del municipi, entre les quals hi havia l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Anna Gabaldà, i la regidora d’Educació, Laura Marcos. La trobada va estar amenitzada amb un parell de xerrades. Una, a càrrec del regidor d’ensenyament de Sant Pere de Ribes de l’època, Eulogio García, i de Maria Josep Montserrat, primera directora del Galí, i que duia per títol “Compartint una il•lusió: els orígens de l’institut Alexandre Galí”; i una altra, que va pronunciar la néta d’Alexandre Galí, Carme Galí, amb l’epígraf “Acostant-nos a Alexandre Galí”. Com a tancament, hi va haver una petita actuació musical.

El programa del 20è aniversari continuarà el proper dimarts, 10 de desembre, amb una representació teatral pels alumnes de primer cicle; i seguirà duent-se a terme amb la Diada de Sant Jordi, el dimecres 23 d’abril; amb una caminada popular, el diumenge 27 d’abril; la cercavila dels 20 pels carrers de les Roquetes, el dimecres 30 d’abril; i, en darrer lloc, teatre i un sopar al pati, el divendres 13 de juny.


L’Institut Alexandre Galí actualment
El curs en què les Roquetes començava a tenir el seu primer institut, el 93-94, les classes del centre, que llavors encara no tenia nom, van arrencar al Centre Cívic l’Espai amb 90 alumnes inscrits a 3er d’ESO. Al curs següent, ja estava construït el nou edifici, i va ser quan es va fer efectiu el trasllat.

A partir d’aquí, el Galí no ha fet més que créixer durant aquests anys. Ara, el nombre d’alumnes que hi acull és de gairebé 570, i la oferta formativa inclou estudis d’ESO, de Batxillerat (modalitats tecnològic, científic, ciències de la salut, social i humanístic); estudis de formació professional de Grau Mitjà i Grau Superior (cicle formatiu de grau mitjà d’atenció a les persones en situació de dependència, i cicle formatiu de grau superior d’integració social).

20è aniversari de l'institut Alexandre Galí 20è aniversari de l'institut Alexandre Galí

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres