NOU EQUIPAMENT

Vilafranca obre la nova sala d'estudi al barri del Poble Nou

Pere Regull: “És important dotar els barris de nous equipaments públics”

Redacció Vilafranca del Penedès 12-11-2013 23:42 Lectures 2997
Ajuntament de Vilafranca. L’Alcalde de Vilafranca inaugura la nova sala d’estudi ubicada a la planta baixa de l’Escavi, al barri del Poble Nou

Ajuntament de Vilafranca. L’Alcalde de Vilafranca inaugura la nova sala d’estudi ubicada a la planta baixa de l’Escavi, al barri del Poble Nou

L’Alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha inaugurat aquest matí la nova sala d’estudi de la ciutat, situada a la planta baixa de l’Escavi, l’Escola Superior del Vi i el Cava a l’antic edifici de l’INCAVI. Regull ha valorat la dotació de nous equipaments públics al barri del Poble Nou “és important dotar el barri de nous equipaments públics, com aquesta sala d’estudi i la mateixa escola superior Escavi, que estarà en funcionament en els propers mesos.” A l’acte d’inauguració hi ha assistit la Presidenta i alguns membres de la junta de l’Associació de Veïns del Poble Nou, que han manifestat la seva satisfacció per l’obtenció d’un nou equipament públic al servei del barri.

Aquesta sala d’estudi al barri del Poble Nou disposa de capacitat per a unes 60 persones i obrirà totes les tardes de dilluns a divendres, de 16.30h a 21.30h. Tot i que es contempla l’opció d’ampliar horaris en èpoques d’exàmens. L’espai es distribueix en dues sales per a 40 i 20 persones respectivament, equipades amb wi·fi i 2 punts d’accés fix a internet, que seran ampliables a dos més portàtils. És un equipament a tothom, que posa a disposició de la ciutadania un nou espai d’estudi a la Vila. La sala, que ha tingut un cost de 48.400 euros, compta amb el servei de consergeria i disposa d’una sortida a un jardí exterior.

La nova sala d’estudi es concep com un espai d’ús flexible, que pugui donar resposta a les necessitats dels veïns en altres franges horàries. Precisament, segons s’ha explicat aquest matí en l’acte de presentació, la planta baixa de l’Escavi, en la qual, a més de les sales d’estudi hi ha un auditori per a unes 250 persones aproximadament i una sala polivalent, per a unes 80, seran d’ús compartit per l’escola i la ciutadania. Aquestes altres sales seran presentades en les properes setmanes.

Amb aquesta sala nova d’estudi, Vilafranca arriba a quasi 160 places en sala d’estudi, una xifra molt important per una ciutat de la població de Vilafranca.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament