Operació a Martorells

Detenen quatre responsables d'una associació de cànnabis per tràfic de drogues

Són veïns de Martorell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública

· Es van intervenir 700 grams de marihuana amb un valor de mercat de 3.500 euros

Redacció Martorell 20-01-2014 12:07 Lectures 2236
Mossos d'Esquadra. Detenen quatre responsables d'una associació de cànnabis per tràfic de drogues

Mossos d'Esquadra. Detenen quatre responsables d'una associació de cànnabis per tràfic de drogues

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell van detenir el passat 2 de gener quatre homes, de 22, 27 i dos de 28 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Martorell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La detenció és el resultat d’una investigació oberta a partir de la constància del notable increment de comisos i denúncies relacionades amb la tinença de marihuana a partir d’octubre de 2013 al voltant d’un local que exercia com a seu d’una associació cannàbica a Martorell.

Al llarg de la investigació es va comprovar l’elevat nombre de persones que compraven quantitats diverses de droga, fossin o no socis de l’associació i se l’emportaven fora de la seva seu social, accions que van motivar més d’una trentena de comissos i denúncies als compradors.

La investigació va concloure el passat 2 de gener amb la detenció dels quatre responsables de l’associació com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, detencions realitzades durant l’entrada i perquisició sota autorització judicial en el local de Martorell que consta com a seu de l’associació.

A l’interior del local es van intervenir 700 grams de marihuana preparada per a la seva venda, juntament amb dues balances de precisió, bosses destinades a la distribució al detall de la marihuana i altres objectes directament relacionats amb la venda i distribució de la droga, així com la quantitat de 685 euros en bitllets de petit import presumptament procedents de la venda de la droga.

Al local on es desenvolupava aquesta activitat delictiva, els detinguts venien la marihuana a socis i no socis de l’associació que ni tan sols la consumien a l’interior del local sinó que molts dels compradors compraven quantitats il·limitades i se l’emportaven per fer un consum totalment extern a les instal·lacions de l’associació. La droga era venuda pels detinguts al preu del mercat il·legal i, a més, als socis se’ls feia pagar una quota a partir del sisè mes de formar part de l’associació, amb l’excusa d’utilitzar aquests diners per mantenir les plantacions tot i que ja cobraven la marihuana subministrada fins i tot als socis al preu del mercat il·legal.

Per la seva banda, l’ajuntament de Martorell ha incoat expedient sancionador per manca de llicència d’activitats donat que no tenien cap tipus de llicència, ni tan sols per vendre menjar o beguda, com també feien.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No