Les associacions catalanes de dones amb càncer de pit es reuneixen a Vilafranca per crear una xarxa

Preparen una jornada d’anàlisi de temes com ara la relació amb el medi ambient o el tema laboral

Redacció Vilafranca del Penedès 08-04-2014 11:24 Lectures 1139
Ginesta. Les associacions catalanes de dones amb càncer de pit es reuneixen a Vilafranca

Ginesta. Les associacions catalanes de dones amb càncer de pit es reuneixen a Vilafranca

Una trentena de representants de set associacions catalanes de dones amb càncer de pit es vam trobar dissabte 5 d’abril a Vilafranca, en un acte coordinat des de l'entitat local Ginesta.  La jornada va servir per compartir experiències, però sobretot per reforçar la coordinació entre totes les entitats. La reunió va ser molt participativa i els principals acords que es van van prendre van ser:

-Treballar coordinades per temes generals, respectant la independència de cada associació. Crearan una xarxa, que encara no té nom.
-Recopilaran en un document els problemes que estan trobant les dones que tenen càncer de pit i el presentaran al responsable del pla oncològic de Catalunya.
-Entre les associacions es passaran materials, activitats, informacions etc que puguin ser útils per totes.
-De cara al 19 d’octubre, Dia Internacional del Càncer de Mama, faran una nota de premsa conjunta signada per totes les associacions catalanes.
-Prepararan una jornada-conferència col·lectiva d’anàlisi de temes que poden afectar a totes, com per exemple la relació amb el medi ambient o el tema laboral

Les associacions que hi van participar són, a més de Ginesta, Àgata (de Barcelona), Adima (de Lleida), Marinada (de Vilanova i la Geltrú) Ariadna (d’Olesa de Montserrat), l’Olivera (de Manresa) i Fènix (de Solsona, que agrupa persones malaltes per qualsevol càncer). N'hi ha d'altres que van excusar la seva assistència, però que ja han mostrat interès en participar també de la xarxa.

Després  de la reunió, vam anar juntes a visitar el Vinseum, Museu de les Cultures del Vi.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No