Memòria 2013

Augmenten les detencions de la policia local a Vilafranca

Joan Manel Montfort: 'La major presència de la Policia Local al carrer ha permès fer una tasca més preventiva i incrementar el nombre de detencions'

Redacció Vilafranca del Penedès 08-04-2014 18:04 Lectures 917
Ajuntament de Vilafranca. Presentació de la memòria de la Policia Local de l’any 2013

Ajuntament de Vilafranca. Presentació de la memòria de la Policia Local de l’any 2013

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, acompanyat pel regidor coordinador adjunt de l’Àrea de Serveis Urbans i Seguretat Ciutadana, Joan Tarrida, i l’inspector en cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues, ha presentat aquest migdia en roda de premsa la memòria de la Policia Local corresponent a l’any 2013. El regidor ha destacat que “la policia treballa de manera perseverant i vetlla per garantir la seguretat i el benestar de la ciutadania i que, contràriament a la percepció ciutadana, les dades objectives assenyalen una evolució positiva de la seguretat a Vilafranca”. Així, ha pujat un 8% el nombre d’actuacions en aquest àmbit i s’han incrementat un 35% les detencions. “La major presència de la Policia Local al carrer ha permès fer una tasca més preventiva i incrementar el nombre de detencions”, ha afirmat Montfort. La major presència policial es deu a una reorganització interna del cos i a l’aplicació del torn partit. L’equip de govern vol incrementar encara més aquesta presència policial al carrer convocant 3 places noves i cobrint definitivament 3 places interines actuals. Els delictes contra el patrimoni (31%) i les ordres judicials (19%) han estat el motiu de bona part de les detencions.

En l’Àrea de Trànsit, el regidor de Seguretat Ciutadana ha destacat que, per quart any consecutiu, no hi ha hagut cap accident mortal per trànsit a les vies públiques de Vilafranca. Així mateix s’ha mantingut en línies generals el nombre d’accidents amb ferits lleus i greus i han baixat els accidents amb només danys materials. En línies generals la sinistralitat ha baixat un 11%.

D’altra banda, pel que fa a les denúncies de trànsit han baixat a l’entorn d’un 7%. Cal recordar que el 50% són denúncies relacionades amb la zona brava d’estacionament. Pel que fa a les campanyes específiques, s’han incrementat el nombre d’alcoholèmies positives, per no usar cinturó de seguretat i per l’ús de telèfons mòbils. En canvi han baixat les denúncies per excés de velocitat.

Pel que fa a l’Àrea de Policia Judicial, es detecta un increment en el nombre de denúncies recollides, perquè des de l’any passat la Policia Local també recull denúncies per lesions i robatoris amb violència, cosa que abans només feien els Mossos d’Esquadra. “Així donem un millor i més proper servei al ciutadà”, ha dit el regidor Joan Tarrida.

Quant a l’àrea de Proximitat es detecta un increment notable de les actuacions (64%), fruit de la plena aplicació de l’ordenança de civisme. Es redueixen notablement els serveis assistencials fruit del treball coordinat amb Serveis Socials per tractar les persones indigents. I pel que fa a actes incívics, les dades són gairebé idèntiques al 2012.

Finalment i pel que fa a Serveis Generals, la Policia Local va rebre l’any 2013 un total de 7.107 trucades i va prestar 13.158 serveis. Per Montfort, això demostra que la Policia Local actua “de forma proactiva, sense necessitat de que sigui requerida mitjançant trucades o queixes”.

El regidor Joan Tarrida remarcava que durant el 2013 es van dotar els vehicles policials de desfibril.ladors “per tal d’actuar en casos d’aturades cardíaques i poder salvar vides” i s’ha fet un treball transversal de coordinació amb la resta de serveis de l’Ajuntament que està donant els seus fruits.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No