Contra la salut pública

Els Mossos tanquen per primer cop a Catalunya una associació cannàbica per traficar amb drogues

L’associació cannàbica era un negoci encobert de venda de substàncies estupefaents per a turistes que visitaven la ciutat

Redacció Barcelona 10-06-2014 10:25 Lectures 1984

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella van tancar el passat dijous cinc de juny, i per primera vegada a Catalunya, una associació de cànnabis del districte de Ciutat Vella obeint una ordre judicial dictada el passat tres de juny. El procés que va permetre aquest tancament es va iniciar el passat 23 de maig quan els mossos van denunciar que en el local és produïa i es traficava amb drogues, també s’afavoria i promocionava el seu consum.

Els fets es remunten a principis d’any, quan els investigadors van observar com un home interactuava amb turistes i els acompanyava fins a una associació cannàbica de la ciutat. Un cop allà, els feia un carnet de soci al moment i després els venia marihuana a l’interior del local, així els turistes podien consumir i comprar marihuana sense limitacions mentre duressin les seves vacances. Aquests fets van ocórrer diverses vegades amb diversos turistes en el decurs de les quals els agents van intervenir substàncies estupefaents als turistes després de sortir del local.

Amb aquests indicis, els investigadors van fer una entrada i registre en el local on es van intervenir 308.5 grams de marihuana dosificada per a la venda, una peça de 27.5 grams d’haixix, una balança de precisió i una gran quantitat de bosses dosificadores.
 
A més, dins del local es van trobar llistes de preus estipulats pel gram de marihuana, així com preus de begudes i aperitius, fent de l’associació un clar negoci on es cobraven els serveis als socis. En aquest sentit, aquestes associacions no poden treure profit de la seva activitat ja que són clubs socials exclusius per als socis.

Finalment, el local va ser tancat el passat dijous, cinc de juny, a les 16:00 hores per ordre judicial amb la finalitat d’evitar que s’hi continuïn distribuint substàncies estupefaents.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No