ANY NOU

El calendari social 2015 de Mas Albornà encén la metxa amb el Drac de Vilafranca

El bestiari festiu i popular de Catalunya serà el protagonista del calendari, gràcies a la col·laboració de la Fundació penedesenca i l’Agrupació del Bestiari

Mas Albornà. El calendari social 2015 de Mas Albornà encén la metxa amb el Drac de Vilafranca

Mas Albornà. El calendari social 2015 de Mas Albornà encén la metxa amb el Drac de Vilafranca

Dilluns al vespre es va fer davant de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès la primera fotografia del la vuitena edició del calendari de Mas Albornà amb el drac com a convidat especial, donant així el tret de sortida a la realització de les dotze fotografies que il·lustraran el  2015. Coincidint el 2015 amb la Capitalitat de la Cultura Catalana de Vilafranca del Penedès s’obre el calendari amb la fotografia del Drac de Vilafranca (mes de gener) la qual serà l'única foto amb bestiari encès.

El tema escollit per acompanyar els 12 mesos de l’any és aquesta vegada el bestiari festiu d’arreu del país, és a dir, dracs, mulasses, lleons, víbries, cavallets... i les fotos es realitzaran a diferents indrets emblemàtics de la geografia catalana com ara Poblet, Tarragona, Montserrat o Barcelona,  entre d’altres. La fundació Mas Albornà i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (www.bestiari.cat), que col·laboren conjuntament per a fer possible aquest calendari 2015, inicien aquest dilluns les sessions fotogràfiques que s’allargaran fins el mes d’octubre però no serà fins a mitjan del mes de desembre que el calendari sortirà a la llum. La idea de fer un calendari conjunt que uneixi bestiari i la fundació es basa en el fet de presentar la tradició, la història, la festa i les persones que ho fan possible.

El calendari social de Mas Albornà té per objectiu presentar de manera positiva les persones i la tasca de la Fundació. Des de fa vuit anys ha presentat fotografies en companyia de personatges coneguts (des d’esportistes com Messi, Gemma Mengual, Nani Roma o Víctor Sada fins a actors i actrius com Sergi López, Lloll Bertran o Mercè Sampietro passant per periodistes de la talla de Mònica Terribas, Antoni Bassas o Manel Fuentes), programes de televisió com el Polònia o en col·laboració amb organitzacions com les colles castelleres o la DO Penedès. El calendari té una tirada de 40.000 exemplars els quals seran distribuïts gratuïtament amb el DIARI ARA i el setmanari “El 3 de vuit”  a finals d’any.

Com cada any, el calendari compta amb la col·laboració desinteressada de diferents professionals del disseny i la fotografia per a donar-li personalitat gràfica. Enguany aquesta col·laboració és amb els estudiants de l’Escola Arsenal de Vilafranca (www.arsenal.cat), els quals s’encarregaran tant de la realització fotogràfica com del disseny. Es tracta de la primera vegada que recau en unes mateixes mans el  projecte fotogràfic i el disseny així com que es tracti d’una escola i no pas professionals, fet que aporta un alt valor i component social al projecte.

L'Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya engloba més de 200 entitats que tenen cura de moure i fer ballar més de 400 figures de bestiari festiu. La Fundació Mas Albornà (www.masalborna.org) es dedica des de fa més de 40 anys a crear oportunitats d’integració de persones amb discapacitat i trastorn mental a la comarca de l’Alt Penedès.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!