Nota de premsa

El Parlament demana al Govern un programa de planificació i construccions escolars a la comarca del Garraf

A proposta de la diputada vilanovina Assumpta Baig, del PSC-CpC

Agrupació PSC 08-04-2003 18:08 Lectures 430

Arxivat a:

El Parlament de Catalunya ha aprovat una proposició no de llei en la que es demana al Govern de la Generalitat un programa de construccions conjuntes d’equipaments escolars i una planificació de les necessitats de places futures, elaborada conjuntament pel Departament d’Ensenyament i els ajuntaments de la comarca del Garraf. Una segona proposició demana la rehabilitació urgent de l’Escola Sant Jordi de Vilanova.

Les dues proposicions van aprovar-se per unanimitat a proposta de la diputada vilanovina Assumpta Baig, del grup Socialista-Ciutadans pel Canvi i responen als greus problemes de manca de places escolars al Garraf, derivades al creixement de població i a la manca de previsió del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.
La primera proposició demana una planificació a 5 anys, revisable any a any, feta conjuntament pel Departament d'Ensenyament i cada Ajuntament de la comarca i el corresponent programa de construccions escolars per tal d’eradicar els barracots i preveure l'increment de línies en determinades escoles.

La diputada Assumpta Baig en la defensa de la proposició va denunciar que “malgrat la Comissió del Parlament i la consellera han estat coneixedores durant tot aquest curs de la manca de places i de la necessitat de construir noves escoles a la comarca del Garraf, per les reiterades ocasions en que jo mateixa n'he fet esment, encara hem vist de nou com la Generalitat, unilateralment, desdobla línies a l'escola El Pi, tal com ja havia fet al CEIP Pompeu Fabra de Vilanova i la Geltrú. I ens n’hem d’assabentar per la premsa".

La segona proposició no de llei aprovada insta al Consell Executiu que planifiqui i executi, conjuntament amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, les obres de rehabilitació de l'antiga escola Sant Jordi, pel proper curs 2003-04.

La proposició havia entrat al Parlament el passat mes de setembre, i ara sis mesos després s’aprova sense que les obres hagin començat. “M’hagués agradat poder-la retirar –va afirmar Assumpta Baig- però no ho puc fer; desitjo que tot estigui a punt per iniciar el curs, però els pares i mares han d'inscriure els seus fills i filles en l'oficina gestora sense poder conèixer les característiques del centre, el mètode pedagògic i altres detalls als quals tenen dret com a usuaris de l'escola pública”.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No