Marató de donacions

'Dóna sang a Vilafranca, és capital', lema de la Marató de Vilafranca de dilluns vinent

La regidora de Salut Anna Doblas s’afegeix a la crida a la participació amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de nous donants

Redacció Vilafranca del Penedès 24-02-2015 12:25 Lectures 901
Ajuntament de Vilafranca. 'Dóna sang a Vilafranca, és capital', lema de la Marató de Vilafranca de dilluns vinent

Ajuntament de Vilafranca. 'Dóna sang a Vilafranca, és capital', lema de la Marató de Vilafranca de dilluns vinent

El pròxim 2 de març se celebra la 7a edició de la Marató de Vilafranca del Penedès a Cal Figarot. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Associació de Donants de l’Alt Penedès i els Castellers de Vilafranca. La presentació de la jornada del proper dilluns es va presentar ahir en roda de premsa a l’Ajuntament de Vilafranca, amb l’assistència de la regidora de Salut Anna Doblas; del president de l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès, Xavier Raventós; la tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, i el president dels verds, Josep Cabré. També els dos ambaixadors joves Rosa Badia i Pere Raventós.

Amb el lema Dóna sang a Vilafranca, és capital!, Vilafranca acull la convocatòria, enguany amb l’objectiu d’aconseguir un nou rècord de donants. La regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, va recordar que “en l’anterior Marató, 465 persones van participar a donar sang, de les quals 66 eren nous donants. L’objectiu per aquest any, igual que al 2013, és aconseguir el màxim nombre de nous donants”.

Aquest any, a través de l’etiqueta #JoDono es vol ampliar la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat vilafranquina present a Twitter. Per això, durant els dies previs a la Marató s’anima entitats i col·lectius a fer-se fotografies per publicar-les a twitter, facebook o instagram, per compartir la necessitat de donar sang. Aquesta iniciativa és oberta també a tota la ciutadania. Igualment, la figura dels ambaixadors, els joves Rosa Badia de la Jove Cambra Internacional i Pere Raventós de l’Agrupament Escolta, dinamitzaran les xarxes socials per mobilitzar el sector més jove, especialment, el que pugui donar sang per primer cop.

Tant el president de l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès, Xavier Raventós, com la tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, van insistir en aquest objectiu de sensibilització entre la població que pugui donar sang per primer cop. “Hem d’aconseguir que la gent superi la barrera de la por i faci el pas de donar sang”, valorava Raventós.

La Marató vol convertir la donació de sang en una jornada festiva. Per això, hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’hi impliquen, organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Des del Banc de Sang agraeixen especialment totes les entitats col·laboradores que ho fan possible, especialment, la participació dels Castellers de Vilafranca i l’Associació de Donants de la comarca. Josep Cabré, president dels Castellers de Vilafranca, s’ha mostrat satisfet d’acollir la Marató de Sang a la seu social de la colla, des de l’any 2002. “Aprofitarem la gran quantitat de seguidors que tenim a les xarxes socials per fer difusió i fer un crida a la participació. Hem de ser tots molt conscients que la sang no es fabrica”, recordava Cabré.

L’objectiu de la Marató és sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia fan falta 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No