Oceanoise 2015

Vilanova acull el primer congrés mundial sobre contaminació acústica al mar

L'Oceanoise 2015 reuneix fins divendres a l'Auditori Eduard Toldrà més de 250 científics i experts de 21 països d'arreu del món

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-05-2015 18:55 Lectures 1428
Ajuntament de Vilanova. Vilanova acull el primer congrés mundial sobre contaminació acústica al mar

Ajuntament de Vilanova. Vilanova acull el primer congrés mundial sobre contaminació acústica al mar

Vilanova i la Geltrú acull, des d'avui i fins divendres, el primer congres mundial sobre contaminació acústica al mar. Oceonaise 2015. En aquesta iniciativa, organitzada pel Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques (LAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), hi participen més de 250 científics i experts de 21 països d'Europa, els EUA, Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, Xina i el Japó per debatre sobre el soroll marítim i les possibles solucions per mitigar el seu efecte sobre la fauna marina.

L'Oceanoise 2015 se celebra a l'Auditori Eduard Toldrà en un format, que segons ha explicat el director del LAB, Michel André "és totalment nou". En aquest sentit, Michel André ha explicat que "els experts en ponències de 10 minuts exposen els temes sobre els quals posteriorment tots els assistents poden debatre". Així doncs, durant aquesta setmana a VNG, ha afirmat Michel André "intentarem que es creï una comunitat d'experts sobre aquesta qüestió". Entre els temes a debat, segons el director del LAB hi ha "el soroll ambient, el soroll provocat pels vaixells i el sorolls de les petrolieres, entre d'altres".

En aquest primer dia de congrés, la primera tinenta d'alcaldia i regidora de Societat de la Informació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, ha donat la saludat els assistents a l'Oceonaise 2015 i ha destacat "la importància d'acollir un esdeveniment internacional que posiciona Vilanova i la Geltrú coma referent de coneixement amb més de 200 participants de 21 països d'arreu del món". Ariadna Llorens ha reiterat el "suport de l'Ajuntament de la ciutat a aquesta iniciativa que du a terme el LAB amb el seu director, Michel André, al capdavant".

Des d'avui i fins divendres l'Auditori Eduard Toldrà acollirà les exposicions i debats posteriors dels científics internacionals experts en el soroll d'origen antropogènic i les problemàtiques que poden provocar en els animals i els efectes que pot tenir en el desenvolupament futur dels oceans. Segons Michel André, "el soroll, generat pel transport de mercaderies, pesca, prospeccions petrolieres, parcs eòlics, etc, afecta el ritme vital dels animals i pot acabar afectant l'equilibri de la cadena alimentària en general". L'objectiu final del congrés és debatre sobre la tecnologia disponible per mesurar el soroll en el mar, la necessitat d'estandaritzar els mètodes per comparar els resultats de diferents escenaris i plantejar la regulació necessària a aplicar, principalment a Europa en el marc de la Marine Strategy Framework Directive (MSFD).


Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No