Educació Secundària

Els estudiants de Sant Sadurní participen en un taller de rap contra el racisme (VÍDEO)

L'objectiu és sacsejar consciències i convidar a la reflexió als alumnes dels instituts de secundària

Ajt Sant Sadurní d'Anoia. Alumnes dels instituts participen en un taller de rap contra el racisme i la discriminació

Ajt Sant Sadurní d'Anoia. Alumnes dels instituts participen en un taller de rap contra el racisme i la discriminació

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els serveis de Cultura, Joventut, Mediació, Igualtat i Cooperació de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia han posat en marxa, dins el Cultura tot l'Any del mes de maig, un taller de rap i rima als instituts de Sant Sadurní, a càrrec de Pau Llonch, cantant d'At Versaris.

En una primera fase es van programar tres sessions per a un grup d'alumnes de l'IES Jacint Verdaguer i de l'Intermunicipal amb l'objectiu, a banda d'aprendre l'art de rapejar, de sacsejar consciències i convidar a la reflexió; Pau Llonch els va instar a obrir la la ment per aconseguir una mirada crítica, per aprendre a veure el món des d'un altre punt de vista, treballant conceptes com la discriminació, l'homofòbia, la xenofòbia, el feixisme, les etiquetes, els rumors i l'odi a tot allò que ens fa por, a banda de mostrar-los una pinzellada de la història de l'esclavitud, les guerres santes, l'apartheid, els genocidis, els governs totalitaris i els sistemes feixistes, aconsellant-los a que fossin valents per expressar-se i denunciar el que els desagrada de la nostra societat: "No hem d'esperar que els altres ens solucionin els problemes. Hem de prendre partit. Hem d'entendre que no es tracta de problemes del passat. Només cal mirar tot el que passa a l'Estat espanyol, que és gravíssim"

Un cop introduïts al contingut, van passar a treballar la forma, per mitjà d'exemples i sempre a ritme de rap; “Bombo, caixa, bombo, caixa ... es transforma en una estrofa; la rima és important, però també el que diem”. El professor de llengua castellana, que va acompanyar els joves, ho veia com una bona manera d'aproximar els joves a la poesia. Cada alumne havia d'escriure dues estrofes i després, rapejar-les.
La tercera sessió va tenir lloc a les instal·lacions de gravació de Ràdio Sant Sadurní i el servei de Comunicació de l'Ajuntament va enregistrar tot el procés creatiu.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local